Kinderdijk 1 kruipt door het oog van de naald

Sport 410 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De korfballers van CKC Kinderdijk hebben zaterdag ternauwernood met 19-17 gewonnen van ODO en houdt zicht op de titel in de 2L.

Marjolein Verkerk startte in de basis, omdat Lisanne de Jonge nog steeds geblesseerd was. CKC ging ook deze keer voortvarend van start en stond binnen 7 minuten op een voorsprong van 4-0. Daarna stokte de machine. Halverwege de eerste helft werden er vele kansen gemist.

Langzaam maakte ODO daar gebruik van en stond het 12 minuten voor de thee 6-6. Doordat Kinderdijk slordig bleef spelen liep ODO uit naar een tussenstand van 10-13 met de rust.

Om volgende week toch voor het kampioenschap te kunnen strijden, moest er hard gewerkt worden om er nog iets van te maken. De eerste 2 minuten van de tweede helft scoorde ODO er weer 2 bij. 10-15.

Lotte van de Lustgraaf startte de ommekeer door weer haar specialiteit toe te passen. De korte kans. Zo wordt het 11-15. Hierna scoorden de heren met de 3 M-en, Martijn, Max en Menno, erop los. Tien minuten voor tijd werd het 15-15.

Wederom waren er speelminuten voor twee A1 spelers: Quinty van Geemert en Ruben Groenendijk.

Zij pakten ook allebei hun puntje mee en brachten de voorsprong op 17-16. Een halve minuut voor tijd scoorde Simone Hoek het verlossende punt door middel van een vrije bal. Kinderdijk kwam hiermee op een voorsprong van 2 punten en gaf dit niet meer uit handen. Zo werd het 19-17.

Volgende week moet er gewonnen worden van nummer 1 ONDO uit 's Gravenzande om kampioen te worden.