Klipperstars U20 ontsnapt en wint nipt met 62-60

Sport 322 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Afgelopen zaterdag stond er weer een thuiswedstrijd op het programma voor de 'Jaleco' formatie van Klipperstars U20. Gaasperdam Warriors was de tegenstander. Een tegenstander die eerder in het seizoen redelijk eenvoudig aan de kant werd gezet met 44-61.

Het eerste kwart begon met name aanvallend goed voor beide teams. Klipperstars had eenvoudige scores met aanvallen naar de basket en goede open schoten. In de defence stond het echter niet goed en waren er met name communicatiefouten waardoor Gaasperdam veel open driepunters kreeg en benutte. Het stond na het eerste kwart spelen 24-23.

Het tweede kwart deden beide teams het wat rustiger aan. Scorend verliep het moeizaam en Klipperstars had met name moeite met het tempo van de tegenstander. Aanvallend wist het ook niet meer zo eenvoudig het netje te vinden als in het eerste kwart. In de verdediging kreeg het wel steeds meer grip op de wedstrijd en zo bleef het dus ook spannend naar de rust toe: 35-34.

De tweede helft begon Klipperstars beter het maakte de eerste score en liep wat puntjes uit naar 45-39. Aanvallend ging het weer beter lopen maar was vooral de eindfase van een aanval niet scherp genoeg, waardoor het gaatje bleef schommelen tussen de 3 en 6 punten. Net voor het einde van het kwart kwam Gaasperdam weer iets terug en dit betekende voor de derde keer dat Klipperstars maar met 1 punt voorsprong aan het volgende kwart begon: 49-48.

Het laatste kwart brak aan en dit bleek vorige week ook al het kwart waar Klipperstars nog iets extra's kon geven. Dat deed Klipperstars dan ook. Klipperstars maakte tot 2 minuten voor tijd 11 punten waar Gaasperdam er maar 4 tegenover had. Met nog 1 minuut en 15 seconden op de klok stond het dus 60-52 en leek de wedstrijd gespeeld. Gaasperdam toonde echter wederom veerkracht en wist het nog ontzettend spannend te maken. Maar het was toch met name Klipperstars wat bijna zijn eigen glazen ingooide en in de laatste minuten nog een aantal keer de bal verspeelde. Met nog 2 seconden op de klok had Klipperstars de bal maar verloor hem wederom. Dit gaf Gaasperdam nog 1 kans om te scoren maar die werd gelukkig gemist. Een ware thriller waarin Klipperstars niet goed was, maar uiteindelijk wel aan het langste eind trok.

Topscorers: Timon Huisman (16 punten), Ricardo 't Hoen (13 punten). Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Apollo Amsterdam op het programma. Mocht Klipperstars deze wedstrijd winnen dan stelt het de belangrijke plek 4 veilig.