Logo hetkontakt.nl/klaroen

Waardentocht toerclub De Mol

  •   48 keer gelezen   Sport

DORDRECHT/ALBLASSERWAARD • Op zaterdag 30 maart 2019 organiseert de DTC (Dordtse Toer Club) De Mol weer haar jaarlijkse Waardentocht.

Zoals de naam al aangeeft, voert de Waardentocht door de mooiste gedeelten van de de Dordtse Waard (polder de Biesbosch), de Hoekschewaard, de Zwijndrechtse Waard en de Alblasserwaard en daarna richting de Haringvlietbrug.

Alvorens deze wordt over gefietst, zal aan de voet van de brug worden gepauzeerd.

Na de pauze gaat de route via de Volkeraksluizen richting Willemstad en wordt er via de zuidelijke oevers van het Hollandsdiep richting de Moerdijkbrug gereden.

Na het passeren van de Moerdijkbrug wordt de Dordtse Biesbosch aangedaan waarna na 100 kilometer het clubhuis weer wordt bereikt.

Evenals voorgaande jaren worden de deelnemers aan de Waardentocht optimaal begeleid waardoor het mogelijk is om veilig en zonder al te veel oponthoud kruisingen van wegen te passeren. En natuurlijk zal de de volgauto van DTC de Mol eveneens van de partij zijn, zodat eventuele panne aan de racefiets snel en vakkundig verholpen kan worden.

De start vindt plaats om 09.00 uur, vanaf het clubhuis van DTC de Mol, Vogelaarsweg 6 (Recreatiegebied Hollandse Biesbosch) 3313 LL Dordrecht. Inschrijven kan vanaf 8:15 uur en kleed-en doucheruimtes zijn aanwezig. De Waardentocht heeft een lengte van 100 kilometer en wordt verreden met een gemiddelde snelheid van ongeveer 25 kilometer per uur. De deelname aan de Waardentocht is mogelijk voor zowel leden als niet-leden van DTC de Mol. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro. Leden van de NTFU ontvangen 1 euro korting. Bij de deelname aan de Waardentocht is het dragen van een fietshelm verplicht.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK