Eenvoudige winst voor CKC Kinderdijk

Sport 249 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De korfballers van CKC Kinderdijk hebben zaterdag 9 maart eenvoudig gewonnen van Wion, dat op de zesde plaats staat. Kinderdijk staat gedeeld eerste.

Lisanne de Jonge werd vanwege een enkelblessure vervangen door Samantha Schuit. Voor de wedstrijd, die onder leiding stond van Dhr. M van Joolingen kregen Lotte van de Lustgraaf en Max Donkervoort een bos bloemen omdat zij hun 100e wedstrijd in het eerste van Kinderdijk speelden.

Kinderdijk mocht deze wedstrijd beginnen en binnen 15 seconden kreeg Max Donkervoort de eerste kans. Helaas kolkte de bal uit de korf en werd deze gelijk onderschept door Wion, die ervan profiteerdenen hun eerste punt scoorden. 0-1. Dertig seconden later maakte Lotte van de Lustgraaf gelijk en was het 1-1.

Na 10 minuten was er de eerste strafworp van de wedstrijd en deze werd benut door Martijn Kreuk en hierdoor was de stand 8-3. Met nog 19 minuten op de klok vroeg Wion de eerste time out aan. Zeven minuten later was er de eerste time out van Kinderdijk.

Direct na deze time out scoorde Bram Rouppé de 11-4. Zowel aanvallend als verdedigend was Kinderdijk erg sterk met de rebounds. Acht minuten voor rust was er (wederom) een prima samenwerking tussen Menno Bot en Max Donkervoort en kon Max met één hand scoren: 12-5.

Simone Hoek scoorde een doorloopbal na een sterke aanval en hierna waren er nog diverse scores wat de ruststand op een comfortabele voorsprong bracht voor Kinderdijk. 16-8.

Direct na rust schoot Laura Verveer haar tweede in de korf. Binnen 5 minuten gevolgd door rake ballen van Max Donkervoort, Bram Rouppé, een 'koele' bal van Martijn Kreuk en wederom een van Laura Verveer.

Na 7,5 minuut scoorde Bram Rouppé weer en deze keer vanuit de draai. Hij bracht daarmee de stand op 22-9. Tien seconden later schoot Wion raak en weer twintig seconden later was het weer raak voor Kinderdijk. Achttien minuten voor het eindsignaal pikte ook Samantha Schuit haar puntje mee door middel van een mooie doorloopbal.

Halverwege de tweede helft besloot trainer Richard Berrevoets om de eerste wissel toe te passen die later in het spel opgevolgd werd door nog vijf andere wissels. Quinty van Geemert scoorde ook en Daan de Vrieze sloot deze zege af en besliste de eindstand op 30-17.

Scores:
Max Donkervoort 8x, Bram Rouppé 5x, Lotte van de Lustgraaf en Laura Verveer 4x, Martijn Kreuk en Simone Hoek 3x, Samantha Schuit, Quinty van Geemert en Daan de Vrieze 1x.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 16 maart en vindt weer plaats in de Molenzichthal. Deze wedstrijd start om 16:15 uur en er wordt gespeeld tegen ODO uit Maasland.