PKC wint ook in Dordrecht van Deetos

Sport 197 keer gelezen

PAPENDRECHT • PKC/SWKGroep heeft zaterdag met 25-34 gewonnen van Deetos.

In Papendrecht gaf Deetos niet thuis. Zaterdag was dat, zeker aan het begin van beide helften, zeker wel het geval. De Dordtse korfballers, die al na één jaar moeten vrezen voor degradatie uit de Korfbal League, namen brutaal een voorsprong.

Maar al snel stelde PKC orde op zaken. Nadhie den Dunnen zorgde met haar eerste goal voor 3-4, waarna PKC langzaam maar zeker uitliep naar 4-8, 6-10 en 8-13. Op dat moment ging Deetos even extra gas geven en kwam terug tot 12-13 bij het rustsignaal.

Na rust werd het 13-13 en was de spanning helemaal terug. Toch was het PKC dat daarna weer schijnbaar eenvoudig met fraai combinatiespel uitliep naar 13-16. PKC is gewoon te goed, waardoor de Dordtse ploeg uiteindelijk weinig kans maakte. PKC pakte veel rebounds en scoorde veel. Eindstand werd 25-34 in Papendrechts' voordeel.