Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: nl.123rf.com

Schakers Pascal spelen gelijk tegen Sliedrecht

  •   20 keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • De schakers van Pascal uit Papendrecht/Alblasserdam hebben dinsdagavond 19 februari met 4-4 gelijkgespeeld tegen koploper Sliedrecht 2.

Bij winst had Pascal de koppositie kunnen overnemen, maar dat viel tegen. Al na een half uur spelen stond Pascal al met 0-1 achter. Aan bord 3 ging Bert Terlouw die achterstand recht trekken door solide te winnen. Aan de overige borden waren weinig stellingen die een zekere winst waarborgden. In de loop van de tijd wisselden hoop en vrees elkaar af.

Hans van den Beukel haalde aan bord 8 een goede remise binnen. Nog steeds gelijk dus.

Meinte Smink wikkelde aan het vijfde bord een pionneneindspel goed af en haalde de winst en de voorsprong binnen (Meinte is nog ongeslagen en aanvoerder van de ranglijst RSB met het persoonlijk resultaat in onze poule). 

Teus Dekker aan bord 2 kon 'niet in de partij' komen en ging ten onder. Dat overkwam ook Melvin Holwijn aan bord 4. In een toren eindspel was en bleef hij de onderliggende partij. Spannend was het toen nog aan de borden 1 (Robin Bos) en 6 (Jo Pattinama).

Robin schaakte als een grootmeester. Hij bleef het overzicht houden en strafte zijn tegenstander af.

De stand was gelijk en aller oog was bijna letterlijk gericht op de ontwikkeling bij Jo Pattinama. De wedstrijdleider van Sliedrecht fluisterde de tegenstander in het oor dat remise voldoende was. Prompt bood deze dat aan maar het advies van Pascal aan Jo was: doorspelen voor de winst.

Toen volgden nog bloedstollende momenten. Jo ging letterlijk langs de afgrond vanwege zijn verbruikte tijd en een paar mindere zetten. Uiteindelijk was het resultaat toch remise. Eindstand 4-4.

Met nog twee wedstrijden te gaan is een kampioenschap in de 2e klasse C nu ver weg. Sliedrecht blijft nummer 1 en Krimpen a/d IJssel is nummer 2. Pascal volgt op plaats 3. De drie koplopers hebben al tegen elkaar gespeeld.

Volgende wedstrijd is (weer thuis) op 19 maart tegen de Hoeksche Waard.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK