Kinderdijk wint na sterke tweede helft

Sport 176 keer gelezen

ALBLASSERDAM • CKC Kinderdijk heeft zaterdag overtuigend gewonnen van Korbis. De ploeg uit Waddinxveen moest, met name door goed spel in de tweede helft, met 11-19 buigen voor de Alblasserdamse korfballers.

Kinderdijk begon wat rommelig aan de wedstrijd. Er moest al vroeg worden gewisseld, vanwege een blessure van Max Donkervoort. Daan de Vrieze nam zijn plek in. De aanvallen bij beiden teams waren slordig. Waar het na tien minuten nog steeds 1-0 voor Korbis stond, nam Ruben Groenendijk de plek van Bram Roupé in, zodat Bram even een rustmoment kreeg om vervolgens in het andere vak gebracht te worden. Na een gelijkmaker van Simone Hoek, (2-2) met nog maar 11 minuten op het scorebord, werd Daan eruit gehaald voor de wisseltruc van vakken en kwam Bram op dat plekje te staan. Al gauw kwam Korbis weer op een voorsprong, maar door de tactische wissel van Ronald Berrevoets scoorde Bram de gelijkmaker.

Turbo
Met nog 8 minuten zette Simone haar turbo aan en maakte een prachtige doorloop goed gestrekt en wel. Helaas kon Kinderdijk die voorsprong niet houden en kwam Korbis weer gelijk. Met opnieuw een goede actie van Bram maakte hij de 4-5 voor Kinderdijk. Er was veel beleving en beide teams waren aan elkaar gewaagd. Korbis maakt weer gelijk met een wegtrekbal en dat bracht de stand naar 5-5. Laura Verveer, terug van twee weken wintersport met school, maakte zich verdedigend heel belangrijk door een aantal goede felle onderscheppingen. Met nog maar anderhalve minuut op de klok nam Korbis het voortouw met 1 doelpunt verschil: 6-5 bij rust.

Kinderdijk wist dat ze een tandje bij moesten zetten en dat deden ze ook. Ruben kwam met een doorloopbal naar binnen om hem af te spelen naar Martijn Kreuk, maar zijn tegenspeler hield dit tegen en ze kregen hier helaas geen strafworp voor. Martijn probeerde het in zijn tweede aanval zelf en kreeg hem nu wel mee. Na wat schotpogingen van Korbis waren zij snel de bal kwijt. Het vak van Bram en Menno deden dit op dezelfde manier als het andere vak en met een goede bal naar Menno Bot maakte hij het verschil van 6-7.

Kluts kwijt
Korbis slaagde er niet in om gelijk te maken en na wat goede aanvallen van Kinderdijk met goede dubbels scoorde Bram de 6-8. Met een afstandsschot van Simone Hoek en een korte kans van Martijn Kreuk, die overigens buitengewoon stond te vangen, bracht Kinderdijk de stand naar 10 doelpunten. Korbis was de kluts kwijt en ook de bal kon de ploeg niet in bezit houden. Opnieuw was Bram weer belangrijk voor het vak en sloeg een gat van 6 punten verschil met nog een kwartier speeltijd op de klok. Menno liet ook zien dat hij kan scoren en bracht de stand naar 7-14.

Na een wisseling bij Korbis tussen wat heren, ging het bij hen wat beter en kregen ze langere aanvallen én met resultaat. Ze brachten de stand op 9-14, met nog 10 minuten te spelen. Kinderdijk hield het verschil door weer mee te scoren met een wat knullige actie, waardoor Martijn een strafworp mee kreeg. Bot maakte zijn doelpuntjes door twee mooie doorloopballen te scoren en het gat werd steeds groter. Daan de Vrieze kreeg weer wat vertrouwen van de trainer en werd weer ingebracht voor Ruben Groenendijk. Hij liet zien dat hij het waard is en scoorde een mooie wegtrekbal. De stand was 9-19 geworden. De laatste twee doelpunten waren voor Korbis, waardoor het uiteindelijk 11-19 werd voor Kinderdijk.

De volgende wedstrijd zal thuis gespeeld worden tegen Weidevogels. De aanvang op zaterdag 9 februari is om 16:05 uur.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

• Het vrijwel volledige team van Stichting Dromen zonder Beperking.
Dromen in vervulling laten gaan: dat wenst Stichting Dromen zonder Beperking Nieuws 18 uur geleden
• Wesley van Butselaar is de 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal.
Wesley van Butselaar 5000-ste abonnee van Regio-Voetbal Sport gisteren
• Jessica Vleugel.
Jessica Vleugel uit Papendrecht terug op de buis voor vierde seizoen 'Meiden die Rijden' Nieuws 27 mrt, 08:52