Afbeelding

Masters zv De Geul in actie op de ONMK in Zwolle

Sport 115 keer gelezen

PAPENDRECHT • Zwemvereniging De Geul uit Papendrecht heeft vorige week mooie prestaties geleverd in zwembad De Vrolijkheid te Zwolle tijdens de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen (ONMK).

Het leuke van het masterszwemmen is, dat er regelmatig verschillende generaties uit dezelfde families meedoen. Het bijzondere aan de samenstelling van de ploeg van zaterdag was bijvoorbeeld, dat er twee (tweeling-)broers en twee zussen meededen. Bovendien waren deze broers ook nog eens de zoons van een van die zussen (zie foto).

Op de eerste dag heeft Nanda van Heteren in de categorie 25+ het zilver behaald op de 1500m vrije slag in een dik persoonlijk record (pr). En zaterdag is Marian Nederlof in de categorie 40+ derde  Nederlandse geworden op de 50m schoolslag, waarna zij op zondag ook op de dubbele afstand, de 100m school, een bronzen medaille wist te behalen. 

De Geul is ook op drie dames-estafettes verspreid over het weekend in de prijzen gevallen. Op vrijdag zwommen de dames Eline Molle, Roselinda van der Vlugt, Geerdien Meerwaldt en Nanda van Heteren op de 4x 200m vrije slag in de categorie 160+ naar een gouden plak en het team dat uitkwam in de categorie 200+, wat bestond uit: Erica Muller, Susanne Prins - Molenwijk, Marian Nederlof en Marijke Campfens werd tweede en mochten het zilver ophalen. Op dag drie wisten de dames Roselinda van der Vlugt, Erica Muller, Marian Nederlof en Marijke Campfens, mede dankzij een mooi pr op de 50m rugslag voor Roselinda als startzwemster, op de 4x 50m wisselslag in de categorie 200+ hun inschrijftijd met 1 seconde te verbeteren, waarmee zij vierde werden. Dit laatste team wist op de laatste dag op de 4x 50m vrije slag het toernooi nog af te sluiten met een mooie bronzen plak.

Namens De Geul dank aan de goede de organisatie, enthousiaste vrijwilligers en onvermoeibare officials, waaronder op de laatste dag ook onze Geerdien Meerwaldt. Al met al was het weer een druk, maar ook gezellige gezellig weekend met mooie prestaties.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden