Gelijkspel voor CKC Kinderdijk

Sport 173 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De korfballers van CKC Kinderdijk uit Alblasserdam hebben zaterdag gelijkgespeeld tegen nummer drie Vitesse.

Kinderdijk, dat zelf gedeeld eerste stond, ging goed van start en na ruim een minuut lag de eerste bal in het mandje. Een korte kans van Martijn Kreuk zorgde voor 0-1. Na twee minuten werd het 1-1 en 20 seconden later werd de 1-2 gescoord door Marjolein Verkerk.

Bij een stand van 5-5 halverwege de eerste helft was er de eerste wissel voor Kinderdijk. Lotte van de Lustgraaf ging eruit en Samantha Schuit kwam erin. Tien minuten voor rust was goed te zien dat beide ploegen hard vochten voor de winst. Allebei kregen goede kansen maar allebei verloren ze ook veel ballen. Dat was ook te merken aan de stand. 6-6. Na over en weer nog wat scores was ook de ruststand gelijk: 9-9.

Ook de tweede helft ging Kinderdijk voortvarend van start. Binnen 10 seconden scoorde Max Donkervoort de 9-10. Maar 20 seconden later kwam Vitesse weer terug tot 10-10. De tegenstander uit Barendrecht liep langzaam uit naar 12-10, mede door een benutte strafworp. Marjolein Verkerk scoorde hierna twee keer waardoor de stand weer gelijk getrokken werd.

Vijf minuten voor het eindsignaal stond Kinderdijk op een lichte voorsprong van 14-16. Vitesse toonde echter veerkracht en kwam terug tot 16-16, wat tevens de eindstand was.

Ook deze wedstrijd had Bram Rouppé de meeste punten achter zijn naam en dat met een zwaar gekneusde pols, die hij al aan het begin van de wedstrijd had opgelopen, zoals achteraf is gebleken.

Scores: Bram Rouppé 5x, Marjolein Verkerk en Martijn Kreuk 3x, Simone Hoek en Max Donkervoort 2x, Samantha Schuit 1x.

De eerstvolgende wedstrijd speelt Kinderdijk tegen Korbis uit Waddinxveen. Deze wedstrijd start om 19:30 uur en wordt gespeeld in sporthal de Dreef.