• Lucas Janssen in actie.
• Lucas Janssen in actie.

Topweekend voor veldrijder Lucas Janssen uit Papendrecht

Sport 262 keer gelezen

PAPENDRECHT • Na twee weken geleden zilver op het NK te hebben gereden, heeft Lucas nog een paar mooie crossen op het programma. Zo ook afgelopen weekend was het een druk weekend voor de Papendrechtse veldrijder, uitkomend voor het APB CX Development Team van Servais Knaven (tevens ploegleider van team SKY).

Zaterdag stond eerst de internationale veldrit in Rucphen op het programma, tevens de laatste wedstrijd van de topcompetitie. Lucas was goed weg en kon zo al vrij snel een mooie voorsprong uitbouwen. Halfkoers konden daar nog twee man aansluiten en zou het een sprint worden om de overwinning. Lucas, die ook zijn mannetje staat met sprinten in de wegwedstrijden, kon deze sprint ook naar zich toe trekken.

Tevens leverde hem dit de winst in van het topcompetitie regelmatigheidsklassement op. Een klassement waar zeven landelijke wedstrijden tellen voor de winst, Lucas wist er daar zelfs drie van te winnen.

Zondag was er een wedstrijd in Assenede in België. Het was een ouderwetse weilandcross. Door de sneeuwval en regen van de dagen daarvoor was dit een echte ouderwetse moddercross. Lucas ging hier als vierde het veld in maar wist zich vrij snel op de kop te zetten. Hier kon nog één renner aansluiten en streden tot het laatst samen. Op de laatste strook voor ze de weg naar de finish opdraaide, was het wederom Lucas die als eerste het asfalt op kon draaien en zo zijn tweede wedstrijd dit weekend wist te winnen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden