Kinderdijk nipt ten onder tegen ONDO

Sport 263 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De korfballers van CKC Kinderdijk hebben zaterdag nipt verloren van ONDO. In een spannende wedstrijd werd het 22-23 voor de ploeg uit 's Gravenzande.

In grote delen van de wedstrijd ging de score gelijk op. Halverwege de eerste helft liep ONDO iets uit, maar bij rust was het verschil nihil: 10-11 voor de bezoekers uit 's Gravenzande.

De tweede helft begon voor Kinderdijk heel goed. Binnen een halve minuut lag de eerste al er alweer in. Bram Rouppé kwam namens CKC goed op gang en legde er drie achter elkaar in.

Met nog 20 minuten op de klok werd er door Kinderdijk de zoveelste aansluitingstreffer gescoord en was de stand 14-15.

Een kwartier voor tijd kwam Kinderdijk voor de tweede keer deze helft op gelijke stand. Dit keer door een treffer van Max Donkervoort.

De wedstrijd kon nog alle kanten op gaan. Helaas voor Kinderdijk kwam ONDO op een voorsprong van 3 punten verschil en gaven ze de wedstrijd niet meer uit handen.

De laatste twee scores deze wedstrijd waren van Samantha Schuit, die ook een paar minuten mee mocht doen en gelijk scoorde, en van Max Donkervoort.

Helaas mocht het niet meer baten en won ONDO met 22-23. De beide ploegen hebben nu een gelijk aantal punten, maar ONDO heeft een beter doelsaldo.

Scores: Bram Rouppé 6x, Max Donkervoort en Menno Bot 5x, Simone Hoek 2x, Martijn Kreuk, Marjolein Verkerk, Lotte van de Lustgraaf en Samantha Schuit 1x.

Aanstaande zaterdag 26 januari speelt Kinderdijk weer een belangrijke wedstrijd, Dit keer tegen de nummer 3 Vitesse uit Barendrecht. Zij staan maar twee punten onder Kinderdijk. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de Bongerdhal in Barendrecht en begint om 20.30 uur.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34