Klipperstars-Crackerjacks Foto: Richard van Hoek

Klipperstars U20 komt net te kort tegen sterk Crackerjacks

Sport 195 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Het U20-team van basketbalvereniging Klipperstars uit Nieuw-Lekkerland heeft zaterdag de topper in de Landelijke 2e Divisie tegen Crackerjacks nipt verloren.

De wedstrijd begon met veel balbezit voor het thuisspelende team dat meteen liet zien dat het vol energie zat om hier voor een stunt te zorgen. Klipperstars staat vijfde in de competitie, Crackerjacks bezet de tweede plek.

Het ervaren Crackerjacks was niet onder de indruk van het ogenschijnlijke overwicht van de thuisclub. De eerste 2 scores waren dan ook voor de mannen uit Amersfoort. Klipperstars herpakte zich gelukkig weer snel en stond na het eerste kwart 2 puntjes achter.

De tweede periode bleef het spelbeeld vrijwel hetzelfde. Goede combinaties werden gemaakt en telkens werd de vrije man onder de basket gevonden door de Lekkerlanders. Verdedigend stond het ook vaak goed, alleen beschikte Crackerjacks over een aantal uitstekende spelers die er toch regelmatig doorheen wisten te glippen. Door een late driepunter werd de ruststand bepaald op 37-41 in het voordeel van Crackerjacks.

Na de rust veranderde Crackerjacks wederom van verdediging  en ging het een zone defense spelen. Klipperstars had hier een tactisch antwoord op alleen wist Crackerjacks niet iedere keer af te straffen door de vrije ballen onder het bord te missen. Mede hierdoor sloop Crackerjacks naar een voorsprong van 10 punten en dat was ook het verschil op het scorebord na 3 kwarten: 50-60.

Arbitrale beslissingen en de tegenstander hadden effect op het spel van de Lekkerlanders. Na een time out herpakte Klipperstars zich alsnog en kwam terug tot 60-66. Het leek dus af te stevenen op een spannend slot. Crackerjacks liet echter wederom zien waarom ze op de tweede plek stonden en gooiden er in de laatste minuten nog vier driepunters in. Deze scores werden de Lekkerlanders fataal en leverde uiteindelijk een redelijk geflatteerde 66-84 einduitslag op.

Van de 40 minuten werd er toch zeker 35 minuten goed gespeeld alleen dat bleek niet genoeg tegen deze tegenstander. Topscorers: Aron Verhaar was topscorer aan Lekkerlandse zijde met 21 punten. Timon Huisman maakte er 19. Volgende week heeft de 'Jaleco' formatie rust om 26 januari wederom thuis aan te treden tegen Jumpers uit Den Haag.