Smash '66 wint eerste wedstrijd van 2019

Sport 141 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Smash '66 heeft zaterdag in Zaltbommel de eerste volleybalwedstrijd van het nieuwe jaar, tegen Phoenix, gewonnen.

De dames van Smash staan een stuk hoger geklasseerd in de poule, maar in de thuiswedstrijd aan het begin van het seizoen, had Smash moeite met de lengte, en dus het sterke blok van het team uit Zaltbommel. Coach Herman Brouwer was wegens vakantie absent en Harry Kemp verving hem langs het veld.

De dames van Smash startten goed aan de wedstrijd. De servicepass kwam goed aan bij spelverdeelster Britt van den Boogaard, die vandaag in uitstekende vorm verkeerde, en kon de aanvalsters op de verschillende posities goed bedienen. Smash liep al snel uit naar een comfortabele voorsprong en gaf deze niet meer weg. Smash won de eerste set met 25-18.

Ook de tweede set pakte Smash meteen het voortouw. Smash speelde goed verzorgd volleybal. Ook als de pass niet perfect bij de spelverdeelster aan kwam, werd er een aanval vanuit het achterveld opgebouwd, waarbij met name Tabitha Zanen veelvuldig scoorde deze wedstrijd. De set werd met duidelijke cijfers gewonnen, 25-14 voor Smash.

De derde set was het verzet gebroken aan de kant van Phoenix. Smash scoorde punt na punt, alleen in de laatste fase van de set had Smash even moeite met het scoren van de laatste punten. 25-18 was de eindstand van set 3.

De laatste set was een kopie van de derde set, ook deze set werd met overmacht gewonnen door de dames uit Alblasserdam, 25-16. Zo werden er in Zaltbommel goede zaken gedaan, konden er 5 punten bijgeschreven worden bij het puntentotaal en daardoor stijgen de dames van Smash naar plaats 2 in de 1e klasse B.