• Een doelpunt van PKC in de maak.

PKC wint topper van LDOK

Sportt 415 keer gelezen

PAPENDRECHT • De korfballers van PKC/SWKGroep hebben zaterdag de thuiswedstrijd tegen LDOK eenvoudig gewonnen. Het werd 29-20 voor de Papendrechtse ploeg.

LDOK begon matig, bewoog te weinig en was niet scherp. PKC was op alle fronten tegenovergesteld aan aan de Friese opponent. De thuisploeg liep al snel uit naar 5-1 en gaf de voorsprong nooit meer uit handen.

Met een vroege time-out probeerde de coach van LDOK het tij nog te keren. Even leek dat ook te gebeuren toen Richard Kunst twee strafworpen achter elkaar miste en LDOK zich terugvocht in de wedstrijd.

Maar al snel liet PKC zien waarom het medekoploper is in de Korfbal League. Suzanne Struik scoorde veel en speelde een ontzettend goede wedstrijd. Nadat Erwin Zwart namens LDOK een strafworp miste, leek het verzet gebroken. Ruststand was 18-12 in Papendrechts' voordeel.

Van de achttien doelpunten voor rust, waren er maar liefst dertien van de dames. Suzanne Struik spande de kroon, zij maakte er zeven.

De tweede helft was gezapig en kabbelde rustig richting het einde. Er waren nog wel enkele aardige moment voor met name de korf van de Friezen. Het verschil bleef vijf tot negen punten.

Even was het schrikken voor alles wat groenwit was, omdat Richard Kunst na een sprong hard in botsing kwam met Suzanne Struik. Ze bleef geruime tijd wat groggy op de grond zitten, om daarna toch weer verder te gaan. PKC hoefde niet meer tot het uiterste te gaan om de winst veilig te stellen. Eindstand was 29-20.