Logo hetkontakt.nl/klaroen

AV Passaat start voorjaarsloopgroep

  •   52 keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • Atletiekvereniging Passaat uit Papendrecht start binnenkort weer een voorjaarsloopgroep voor de beginnende loper. Op zaterdag 5 januari is er een informatiebijeenkomst in Papendrecht.

Dit is elk jaar een groot succes, mede dankzij een deskundig en enthousiast begeleidingsteam Met het beproefde trainingsprogramma van 20 weken kan men de Lenteloop in Papendrecht (5 km of 10 km prestatieloop) op 8 juni 2019 zonder problemen lopen.

Deelnemers
Als je gestructureerd en op een verantwoorde manier wilt gaan bewegen door hardlopen, doe dan mee aan de loopgroep. Ook als je al loopervaring hebt, is er een trainingsprogramma. In groepsverband trainen is beslist stimulerend en prestatie verhogend. 

Begeleiding
De trainers stellen het trainingsschema voortdurend bij aan het niveau van iedere deelnemer. Daartoe formeren zij diverse groepen met gegarandeerd voor iedereen een geschikt niveau.  Elke groep wordt ook begeleid door ervaren lopers.

Sportmedische begeleiding
Ook is gezorgd voor sport(para)medische begeleiding ter voorkoming van blessures. FysiOost, praktijk voor fysio- en manuele therapie, is aanspreekpunt voor vragen op het gebied van blessurebehandeling. De eerste twee weken is FysiOost aanwezig en daarna kun je via e-mail vragen stellen of een afspraak maken.

Informatiebijeenkomst
Zaterdag 5 januari 2019 om 10.00 uur is er een informatiebijeenkomst in het clubgebouw van Passaat in sportpark Oostpolder aan de Andoornlaan 38 in Papendrecht. Het gaat dan over de trainingsopbouw, medische aspecten, blessurepreventie, kleding en hardloopschoenen. Bij het hardlopen zijn geschikte schoenen het belangrijkste. Een deskundige van Runnersworld legt uit hoe kan worden bepaald welk type hardloopschoen geschikt is. Een verkeerd type leidt vrijwel zeker tot blessures.

Training
De trainingen zijn op zaterdagmorgen om 9.30 uur en op dinsdag- en donderdagavond om 20.00 uur. Zaterdag 12 januari 2019 om 9.30 uur start de eerste looptraining.

Kosten
Je kunt twee weken vrijblijvend uitproberen of het hardlopen je bevalt. Daarna word je een half jaar lid van de vereniging. Als extra ontvang je een functioneel hardloopshirt en deelname aan de Lenteloop is ook inbegrepen. De minimumleeftijd voor deelname aan de loopgroep is 16 jaar.

Na de Lenteloop
Na de Lenteloop kun je uiteraard lid blijven van AV Passaat om het opgebouwde loopvermogen op peil te houden of verder uit te bouwen. Ook bij de reguliere trainingen is er voor elk niveau een geschikte groep, elk met een grote gastvrijheid! De meeste recreanten van Passaat zijn begonnen bij deze loopgroep voor beginners.

Voor meer informatie kan men mailen naar loopgroep.avpassaat@gmail.com of langskomen.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK