• Joshua Oskamp (links) en Nilton Cetin.

KDO-turners winnen vijf gouden medailles op districtswedstrijd

Sport 249 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De heren turnselectie van KDO Alblasserdam heeft zaterdag 15 december zeven medailles gewonnen tijdens de eerste districtswedstrijd van het seizoen.

Alle jongens deden mee met deze districtswedstrijd. Het werd een zeer geslaagde dag in Waddinxveen. Zij wonnen vijf gouden, twee zilveren, een bronzen.

De eerste ronde begon al om 08.00 uur. Ruben den Hartog en Robin van Vliet beten de spits af. Zij turnde voor het eerst in de categorie instap 3e divisie. Een hoog niveau als beginneling. Ze moesten het opnemen tegen 20 jongens. Beide turnde ze heel erg knap, het ging gelijk op tussen de twee Alblasserdamse turners. Ze werden knap 4e en 5e.

In de tweede ronde turnde de iets oudere jongens; Joshua Oskamp, Jeftha Oskamp, Benjamin Venema, Pablo Labrijn en Nilton Cetin. Ook zij turnde in de 3e divisie in de categorie Pupil. Zowel Joshua als Nilton werden eerste in hun niveau. Nilton turnde een zo goed als perfecte oefeningen op rek. Hij behaalde daar 19,950 punten (20,000 punten is het maximaal haalbare). De andere drie jongens behaalde allemaal de top 10. Benjamin turnde zijn eerste wedstrijd en werd meteen 8e.

In de derde ronde turnde Jonathan Pel. Hij turnde in deze ronde als enige KDO turner. Maar ook hij turnde een fantastische wedstrijd waarbij hij vloeiende oefeningen turnde. Ook hij behaalde een gouden medaille.

In de laatste ronde, turnde onze oudere turners; Sam Groenendijk, Imre Naaktgeboren, Mike Wander, Niels ver A, Kevin Kiela en Jorg Zanen. Zij turnen een keuze oefenstof. Sam deed dit voor het eerst en was een van de jongste turners in zijn niveau. Hij behaalde meteen deze wedstrijd al de derde plaats. Een zeer knappe prestatie in de categorie jeugd 3e divisie. Niels, Mike en Imre turnde in de categorie Junior 1, 4e divisie. Zij domineerde deze categorie. Niels werd eerste, maar ook de tweede plaats was voor KDO. Imre nam het zilver mee naar huis. Mike viel net buiten het podium. Hij werd 4e. Kevin turnde in de categorie Junior 2, 4e divisie. Hij won en nam het goud mee naar huis. Vorig jaar, moest hij even doorkomen, maar ook hij is weer helemaal in vorm! Onze oudste turner, Jorg Zanen, kwam voor het eerst in de categorie Senior uit, 3e divisie. Hij werd 5e en nam een groot risico om een moeilijke sprong te turnen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21