• Enkele winnaars. Mila Pieplenbosch staat helemaal links.
• Enkele winnaars. Mila Pieplenbosch staat helemaal links.

Zilveren podiumplaats Mila Pieplenbosch op Karate Cup Sittard

Sport 367 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Mila Pieplenbosch uit Alblasserdam heeft afgelopen zaterdag 15 december zilver behaald tijdens het internationale karatetoernooi in Sittard.

Karate Instituut Wairando was hier ook aanwezig met deelnemers. Tim van Kempen uit Hoogvliet, Jimmy Hegger uit Zwijndrecht, Jay Stigter uit Dordrecht en Mila Pieplenbosch uit Alblasserdam behaalden een zilveren podiumplaats.

Er waren 750 deelnemers uit zowel Nederland, België, Duitsland als Luxemburg aanwezig. Het toernooi begon met een mooie entree op de muziek van de band Survivor met alle deelnemers van de ochtend die zich opstelden tegenover het publiek, met name de kinderen en jongeren van 8 tot 14 jaar. Er waren 6 matten waar alle deelnemers over verdeeld waren. Mila Pieplenbosch was de eerste die aan het toernooi begon. Haar eerste wedstrijd won ze met 7-1, haar tweede wedstrijd won ze met 1-0 en in de finale was haar tegenstandster Olivia Rozenblad van een Rotterdamse karateschool waar ze eerder van had gewonnen op het Nederlandse Kampioenschap een paar weken geleden. Deze partij verloor Mila met 1 tegen 4 en daarmee pakte ze de het zilver. Al met al een fantastisch resultaat.

Jimmy en Jay waren later op de ochtend aan de beurt om hun podiumplaatsen op te eisen. Helaas verloor Jimmy in zijn eerste wedstrijd al met 0-8 en hij kreeg geen herkansing omdat zijn eerste tegenstander er ook gedurende de volgende wedstrijden uit lag. Jay won zijn eerste wedstrijd met 6-5. Zijn tweede wedstrijd verloor hij met 3-1, maar de scheidsrechter nam niet de beslissing om de tegenstander een diskwalificatie te geven omdat deze aan het wegvluchten was en Jay geen kans gaf om het gevecht met hem aan te gaan. Tim verloor zijn eerste wedstrijd met 0-9 tegen een sterke ervaren Belgische tegenstander. Dit was jammer, want de vechtlust was ook echt aanwezig bij Tim.

Al met al waren de wedstrijden zeer spannend en hebben alle deelnemers van Karate Instituut Wairando gevochten voor wat ze waard waren. Karate Instituut Wairando is gevestigd in Alblasserdam, Dordrecht, Hoogvliet, Schiedam en Zwijndrecht.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zestien pupillen van AAA presteren goed bij eerste competitiewedstrijd Sport 5 uur geleden
Afbeelding
Jongen belandt onder betonwagen na aanrijding op rotonde in Alblasserdam; komt net niet onder de wielen terecht 112 5 uur geleden
• Het monument van de Mission Belle.
Presentatie van herdruk boek Mission Belle in Nieuw-Lekkerland Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden