Dames 1 wint op feestelijke afsluitingsavond Smash '66

Sport 283 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De dames 1 van Smash '66 hebben afgelopen vrijdag 14 december met 3-1 gewonnen van WHV uit Asperen.

De teams waren in het begin van de eerste set redelijk gelijkwaardig aan elkaar. Het team uit Asperen haalde met mooie verdedigende acties veel ballen van de vloer, waardoor de dames van Smash meerdere pogingen nodig hadden om een punt te scoren. Ook wisselde het bezoekende team geslagen ballen af met veel kort geprikte ballen, waar Smash in het begin veel moeite mee had. Het was dan ook WHV dat als eerst het twintigste punt scoorde. De dames van Smash voerden in de eindfase aanvallend de druk op, haakten aan en bij 21-21 gingen zij de bezoekers voorbij. Ieder punt werd gevierd en zo won Smash met 25-23 de eerste set.

De tweede set konden de dames het goede spel voortzetten. Tabitha Zanen en Liza van Erk serveerden een mooie serviceserie en Smash won de set overtuigend met 25-17. In de volgende set nam WHV de voorsprong en na een time out en een aantal wissels kon Smash aan het einde van de set nog iets goedmaken, maar de dames uit Asperen wonnen de set met 25-18.

In de vierde set kwam Smash feller uit de startblokken en gingen de teams gelijk op. Smash had antwoord op het tactische spel met veel korte ballen van WHV. Halverwege de set kon Smash de voorsprong uitbouwen, de vierde set binnenhalen met 25-17 en zo een 3-1 overwinning bijschrijven.

Het was voor de volleybalvereniging de laatste thuisspeelavond van 2018, wat ieder jaar gepaard gaat met de nodige feestelijkheden na afloop van de wedstrijden in de kantine. De avond werd extra feestelijk, omdat het meisjes B1 team gehuldigd werd, zij zijn kampioen geworden en de CMV 6 jongens van de vereniging zijn ook eerste geworden in de poule.

Ook de 'Leo van de Velde trofee', een trofee die de naam van de overleden mede-oprichter draagt, werd traditiegetrouw deze avond uitgereikt aan één van de vrijwilligers die zich inzet voor de vereniging. Talitha van Oijen zet zich al een aantal jaren in voor de volleybalvereniging, met name voor de jeugd. Daarom ontving zij deze avond de trofee uit handen van erelid Lykele Bokhorst.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08