• De nieuwe korfsponsor voor CKC Kinderdijk: Heart for Cars.

CKC Kinderdijk door winst aan kop in de ranglijst

Sport 354 keer gelezen

ALBLASSERDAM • CKC Kinderdijk heeft de koppositie gepakt in de competitie door te winnen van DVD '69 uit Hendrik Ido Ambacht.

Met dezelfde opstelling als de twee vorige keren ging het achttal van Kinderdijk van start en binnen 3 minuten was er al een voorsprong van 2-0.

De eerste tien minuten van de eerste helft was Kinderdijk sterk in zowel de verdedigende rebounds als aanvallende. In drie minuten tijd scoorde Kinderdijk daarna vijf keer mede door een afstandschot van Bram Rouppé en een mooie doorloopbal van Lisanne de Jonge. Halverwege de eerste helft was er een comfortabele voorsprong voor CKC. 10-3.

Met de rust was DVS '69 goed teruggekomen. 13-10. Met deze stand had iedereen van Kinderdijk minimaal één keer gescoord.

Na de thee schoot de tegenstander de eerste bal in de korf. Ondanks de vele pogingen en aanvallen had Kinderdijk de eerste zes minuten moeite met scoren. Met nog 18 minuten op de klok scoorde Max Donkervoort direct na een time out door middel van een vrije bal de 15-11.

Ondanks dat Simone Hoek niet topfit was scoorde ze 10 minuten voor tijd haar vijfde doelpunt. Daarmee bracht ze de stand op 20-15 en werd hierna gelijk gewisseld. Marjolein Verkerk kwam in haar plaats binnen de lijnen. In de laatste minuten werd er door beide ploegen nog een aantal keer gescoord en was de eindstand 23-20.

Scores: Max Donkervoort 6x, Simone Hoek 5x, Bram Rouppé en Menno Bot 3x, Laura Verveer en Lisanne de Jonge 2x, Martijn Kreuk en Lotte van de Lustgraaf 1x.

De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 15 december om 15:45 in Rotterdam tegen WION.