Smash '66 doorbreekt negatieve spiraal met zege in Sliedrecht

Sport 177 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De dames van Smash '66 uit Alblasserdam hebben zaterdag een zwaarbevochten 1-3 winst behaald op Sliedrecht Sport.

Smash had nog iets recht te zetten in Sliedrecht, vorige week werd namelijk in dezelfde sporthal en tegen hetzelfde team een wedstrijd verloren in de bekercompetitie.

Ondanks dat er beter gevolleybald werd dan vorige week, keek Smash al snel tegen een kleine achterstand aan. Toen daar nog een serviceserie van 6 punten op rij overheen kwam, verloren de dames van Smash uiteindelijk met 25-20.

In de tweede set ging het beter draaien aan de kant van Smash en werd er steeds verzorgder volleybal gespeeld. De passes kwamen goed aan bij spelverdeelster Britt van den Boogaard, die de aanvalsters goed kon bedienen. Serverend maakte Smash in de eindfase nog veel fouten, waardoor het toch nog spannend werd, maar Smash worstelde zich met een setstand van 28-26 naar de winst in de tweede set.

In de derde set kon er ook serverend druk gezet worden, waardoor de dames van Smash nog meer grip op de wedstrijd kregen. Deze set werd met 25-18 gewonnen.

De vierde set was het verzet van Sliedrecht Sport gebroken. Met name Eva Wessels kon aanvallend goed doorkomen en scoorde punt na punt, waardoor de set met 25-10 gewonnen werd en de wedstrijd met 3-1 gewonnen werd door de dames uit Alblasserdam.