CKC Kinderdijk wint eerste competitiewedstrijd in de nieuwe zaal

Sportt 192 keer gelezen

ALBLASSERDAM • CKC Kinderdijk heeft afgelopen zaterdag de eerste officiële wedstrijd in de nieuwe sporthal op Molenzicht gewonnen. De Alblasserdamse korfballers zegevierden met 30-16 over Korbis uit Waddinxveen.

Ronald Berrevoets was geschorst en Arie Muilwijk was deze wedstrijd de coach van Kinderdijk.

Ten opzichte van de veldcompetitie was er een kleine verandering. Menno en Bram stonden in de basis. Zoals te doen gebruikelijk startte de thuisploeg en binnen een halve minuut lag de bal al in de korf. Een afstandsschot van Laura betekende de 1-0.

Na ruim vijf minuten spelen en afwisselende scores van beide kanten was er de eerste strafworp voor Kinderdijk. Deze werd benut door Martijn die daarmee de stand op 4-3 bracht.

De eerstvolgende 5 minuten gebeurde er, behalve het vele balverlies van beide kanten, niet bijzonder veel. Korbis was daarna de eerste die weer scoorde.

Zeven minuten voor rust was de stand wederom gelijk en was er ondertussen de eerste wissel door Kinderdijk toegepast.

Door onder andere een afstandsschot, een mooie doorloop en een variatie op de standaard vrije bal was er met de rust een welverdiende voorsprong voor CKC: 13-9.

In de tweede helft ging Korbis fel van start en bij de eerste aanval lag de bal er al in. 13-10. Naarmate de tweede helft vorderde, slopen er van beide kanten steeds meer slordige fouten in het spel. Gelukkig schoot zowel Korbis als Kinderdijk de bal nog regelmatig raak en werd de wedstrijd nog behoorlijk spannend. Kinderdijk ging er uiteindelijk toch nog met de welverdiende winst vandoor en werd de eindstand 20-16

Scores Kinderdijk: Max Donkervoort 8x, Martijn Kreuk 4x, Menno Bot, Koen Golverdingen en Simone Hoek 2x, Marjolein Verkerk en Laura Verveer 1x.

De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 1 december om 18:10 uur bij Weidevogels in sporthal SRC Rottemeren.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34