• Het Meisjes Estafetteteam van De Geul.
• Het Meisjes Estafetteteam van De Geul.

Zwemmers De Geul met sprongen vooruit; veel pr's

Sport 252 keer gelezen

PAPENDRECHT • In het afgelopen weekend werd in het zwembad in Dordrecht tweede ronde met sessies van de Regiokampioenschappen gezwommen. Ook dit weekend had een aantal zwemmers van de Geul zich weer weten te plaatsen en mocht starten tussen de snelste zwemmers van de Regio West.

Er vielen weer veel persoonlijke records te noteren, de grootste uitschieter kwam op naam van Aaike de Tender, die op de 1500 vrij maar liefst 44 seconden van zijn beste tijd afhaalde. Dit leverde hem een mooie 2e plaats op.

Op de 50 vrij in de categorie meisjes junioren 2 zwom Laura 't Lam in een mooi PR naar de 4e plaats en haar tijd was tevens goed voor een startbewijs voor de Nationale Junioren en Jeugdkampioenschappen, die in december gezwommen gaan worden. Op de 200 rug werd Laura in een PR 8e en op de 100 vlinder verbeterde ze eveneens haar tijd en werd 7e.

Donna Verhoef, startend in de categorie meisjes junioren 1, zwom een PR op de 50 vrij en ook Lois van Valen, junioren 2, verbeterde haar beste tijd op deze afstand en werd 8e. Daphne van Tilburg, meisjes junioren 3, liet ook een PR noteren op de 50 vrij.

Sam IJzerman startte in de categorie meisjes senioren en pakte een 5e plaats op de 50 vrij, op de 400 vrij werd ze in een mooi PR 4e. Debra de Lange zwom naar de 10e plaats op de 400 vrij en Esmée Roodenburg pakte de 8e plaats op de 100 vlinder. 

Faustine Mussig en Kirana Hoogenbosch zwommen beiden de zware 400 wissel.

De dames en meisjes zwommen dit weekend twee estafettes. Op de 4x200 vrij werden Faustine Mussig, Debra de Lange, Esmée Roodenburg en Sam IJzerman knap 4e. Op de 4x100 vrij zwom hetzelfde viertal naar een 5e plaats. Bij de meisjes kwamen Laura 't Lam, Evi Kleijn, Donna Verhoef en Daphne van Tilburg aan de start op de 4x100 vrij en pakten een 8e plaats.

Bij de jongens werd de Geul vertegenwoordigd door Dylan Groeneveld, Aaike de Tender, Tjomme de Tender en Brandon Groeneveld. Dylan zwom zowel op de 100 als op de 200 vrij een PR en ook op de 200 wissel verbeterde hij zijn beste tijd. Aaike verbeterde zich naast de 1500 vrij ook op de 50 rug, de 100 vrij, de 50 vlinder en de 200 wissel. Tjomme liet op de 100 rug, de 100 vrij en de 200 vrij een PR noteren. Brandon dook op de 100 vrij, de 200 vrij en de 1500 vrij onder zijn beste tijd.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Jessica Vleugel.
Jessica Vleugel uit Papendrecht terug op de buis voor vierde seizoen 'Meiden die Rijden' Nieuws gisteren
• De onthulling van de gedenksteen op het Weense Plein, met v.l.n.r. burgemeester Van Driel, ambassadeur Harz, wethouder Van der Borg en de heer Zwijnenburg.
Onthulling gedenksteen van het gerenoveerde Weense Plein in Papendrecht: 'Iets om trots op te zijn' Nieuws 27 mrt, 08:19
Afbeelding
Zo komen flexwoningen 'De Loopplank' in Alblasserdam er uit te zien met schetsen 27 mrt, 07:27

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden