Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Iem de Groot

AAA start halve marathongroep in Alblasserdam

  •   67 keer gelezen   Sport

ALBLASSERDAM • Atletiekvereniging AAA start bij voldoende interesse in december een halve marathongroep.

Doel van deze groep is om hardlopers die nog weinig ervaring hebben met het lopen van langere afstanden, maar heel graag een keer een halve marathon zouden willen lopen, te begeleiden naar het uitlopen van de Biesbosch halve marathon, die in de tweede week van maart 2019 plaatsvindt.

Om te zorgen dat alle deelnemers goed mee kunnen komen met de training is het belangrijk dat alle deelnemers gezond en blessurevrij zijn en comfortabel 5 tot 8 kilometer kunnen lopen op een snelheid van 10 kilometer per uur. Bij dit tempo is het mogelijk om onder de 2 uur te finishen.

Voor geïnteresseerden wordt op maandagavond 26 november om 20.00 uur een informatieavond gehouden in het clubgebouw van AAA Atletiek op sportpark Souburgh.

De trainingsdagen zullen zijn op maandagavond (20.00 uur, korte duurloop met tempowisselingen), woensdagavond (20.00 uur, baantraining met intervallen) en zaterdagochtend (10.00 uur, lange duurloop).

Bij voldoende aanmeldingen start de nieuwe groep op zaterdag 1 december om 10.00 uur. Voor aanmeldingen en meer informatie kunnen geïnteresseerden een mailtje sturen met naam, leeftijd en loopervaring naar halve-marathongroep@aaa-atletiek.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK