Smash '66 lijdt eerste nederlaag van het seizoen

Sportt 274 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De dames van Smash'66 hebben vrijdag de topper tegen Next Volley uit Dordrecht verloren.

Next Volley heeft een zeer jeugdig team, dat de ranglijst in de eerste klasse B aanvoert. In de eerste paar punten van de wedstrijd zette Next Volley meteen de toon. Serverend was het team uit Dordrecht heer en meester en scoorde keer op keer een serie punten van achter de servicelijn vandaan, waardoor de dames van Smash '66 weinig aanvallen op konden bouwen. Wanneer Smash wel een antwoord had op de services van Next Volley en tot een aanval kon komen, werd er aan Dordtse zijde zeer solide verdedigd, waardoor er nog niet direct gescoord kon worden. Het team van Next liep al snel uit naar een comfortabele voorsprong en won de set met 25-17.

De tweede set was een kopie van de eerste set. Het niveau van de wedstrijd was op zich niet slecht, maar Smash verloor te veel punten op de service van Next Volley en bleef daardoor achter de feiten aanlopen. Ook deze set won Next Volley met 25-18.

De derde set lukte er heel weinig bij de Alblasserdamse dames. Waar in de eerste en tweede set nog redelijke aanvallende punten gescoord werden als Smash even onder de servicedruk uit kon komen, lukte ook dit niet in de derde set. Next Volley won de set afgetekend met 25-14.

In het vierde bedrijf startte coach Herman Brouwer met de opstelling van de eerste set. Het niveau van Next Volley zakte wat in en Smash kon nu wat meer druk zetten. Er werden serverend en aanvallend meer fouten gemaakt aan Dordtse zijde, zodat Smash in de wedstrijd kon komen, wat meer aan hun eigen spel toekwamen en zo de set naar zich toe konden trekken. Zo won Next Volley de wedstrijd met 3-1 en leed Smash de eerste nederlaag van het seizoen.