Logo hetkontakt.nl/klaroen

Smash '66 wint streekderby van Flits

  •   55 keer gelezen   Sport

ALBLASSERDAM • Het eerste damesteam van volleybalvereniging Smash'66 uit Alblasserdam heeft woensdagavond de derby tegen Flits uit Papendrecht met 3-1 gewonnen.

De dames van Flits kwamen goed uit de startblokken en pakten de voorsprong in het begin van de eerste set. Flits maakte aanvallend meer punten en speelde beter volleybal dan Smash. Er werd onrustig en afwachtend gevolleybald en er werden veel eigen fouten gemaakt, waardoor Flits de voorsprong verder uit kon bouwen. Deze set ging dan ook overtuigend naar het team uit Papendrecht die de set met 25-19 won.

In set twee bracht coach Herman Brouwer wat wijzigingen in de opstelling aan Alblasserdamse zijde aan. Ook het begin van de tweede set begon Flits voortvarend, maar gaandeweg in deze kwam er meer rust in het spel van Smash en scoorden de dames vaker mooi opgezette aanvallen. Geslagen ballen werden afgewisseld met korte, slim gespeelde ballen en Smash pakte de voorsprong, gaf deze niet meer weg en pakte de set met 25-22. Vooral Rosan van den Oever, die vandaag op de plek van de afwezige Eva Wessels stond, speelde een puike wedstrijd en scoorde punt na punt.

Ook in de derde set speelde Smash vrijuit en en raakte Flits de draad volledig kwijt. Smash won de derde set met groot verschil; 25-15.

In de vierde set haakte Flits weer aan, maar toch konden de dames van Smash het goede spel voortzetten en ook de laatste set binnenslepen en zo was de felbegeerde overwinning (3-1) een feit.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK