Logo hetkontakt.nl/klaroen

Mooi reeks voor veldrijder Lucas Janssen (15) uit Papendrecht

  •   203 keer gelezen   Sport

PAPENDRECHT • De vijftienjarige veldrijder Lucas Janssen, uitkomend voor het APB CX Developmentteam van ex prof renner Servais Knaven, heeft de laatste periode een mooie reeks wedstrijden neergezet.

Na zijn overwinning op zijn thuisparkoers bij DRC de Mol in Dordrecht kwam vlak daarna zijn tweede overwinning.

In Zaltbommel was de Papendrechter vlotjes weg en draaide als eerste het veld in. Na de eerste ronde draaide hij weer het veld in met een vijftal seconde. Aan het einde van die ronde waren er twee man aangesloten. Deze reden tot de laatste ronde samen, maar het was Lucas Janssen die als eerste het laatste rechte stuk op draaide en zo zijn handen de lucht in kon steken.

Nacht van Woerden
Ook bij de De Nacht van Woerden, een avondcross, ging Lucas Janssen als een kanon van start. Ook hier waren er weer twee man die aansloten. Volle bak reden de drie door, maar ook ditmaal weer een klinkende overwinning voor Lucas Janssen.

De Districtskampioenschappen in Den Haag stonden afgelopen zaterdag op het programma. Hier vertrok Lucas Janssen na het startschot als tweede, maar na het uitdraaien van de eerste modderstrook fietste Lucas al alleen aan de leiding. Dit gaf hij niet meer uit handen en finishte met ruime voorsprong en kon zich kronen tot districtskampioenschappen van niet alleen Zuid-Holland, maar ook van noord-en midden Nederland!

Bij de Super prestige cross in Ruddervoorde in België wordt er niet gestart op het startschot, maar net als in de formule 1 op het groene licht. Met het vallen van het groene licht was het Lucas Janssen die direct hard doortrok en het veld gelijk kon laten zien hij goed is. Na anderhalve ronde nog met drie man over. Drie man die tot ver in de finale niets voor elkaar onder deden. Lucas moest aan het einde alle zeilen bijzetten om zijn crossfiets aan te halen, maar dat lukte hem tot de laatste hindernis, toen was het kruid verschoten maar kon Lucas toch het derde schavotje bekleden op de mooie cross.

Een mooie reeks wedstrijden voor de renner van het APB CX Developmentteam. Lucas, die als grootste doel dit seizoen het NK veldrijden te Huijbergen op 12 januari 2018 heeft, heeft tot die nog genoeg andere mooie crossen om naar uit te kijken.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK