Winst voor CKC Kinderdijk

Sport 139 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Onder een warme zon met veel publiek langs de kant werd er zaterdag 6 oktober op het eigen Molenzicht gewonnen van Juliana uit Oud Gastel.

De gasten waren, na 3 minuten van aanvallen van beide kanten, de eerste die de bal raak schoten. Na 10 minuten spelen was de stand pas 2-2. Ondanks vele kansen van de twee ploegen werd er weinig gescoord.

Halverwege de eerste helft kwam CKC vanwege een overtreding op Simone op een voorsprong van 5-3 door een benutte strafworp van Martijn.

Met nog 10 minuten te spelen voor er werd gerust scoorde Lotte haar eerste punt van de wedstrijd. Dit deed ze door middel van haar specialiteit: korte kans vanachter de korf.

Ook Bram en Koen en 2 minuten voor tijd wederom Lotte scoorden vanuit de korte kans. Met een prettige voorsprong begon CKC aan de tweede helft. 14-9.

In de tweede helft was het Martijn die de eerste scoorde. Omdat Laura goed oplette kon ze in een draai weglopen en scoorde de volgende 16-10.

Zestien minuten voor tijd kwam Juliana door hun vijfde strafworp nog akelig dichtbij. 17-15. Kinderdijk moest dus zeker nog scherp blijven om te wedstrijd te kunnen winnen. Op de klok stond nog 5 minuten. Door een misleidende aanval via Martijn scoorde Bram zijn vierde punt. Een goede invalbeurt dus voor hem. Tien seconden voor tijd gooide Martijn wederom een strafworp in het mandje en bracht hij de eindstand op 23-17.

Scores:
Max Donkervoort 5x, Bram Rouppé en Martijn Kreuk 4x, Lotte van de Lustgraaf, Simone Hoek en Laura Verveer 3x, Koen Golverdingen 1x.

Volgende wedstrijd is op zaterdag 13 oktober op Molenzicht tegen RWA uit Rhoon. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur.