Gelijkspel voor Kinderdijk

Sport 162 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De korfballers van Kinderdijk hebben zaterdag in Middelburg met 18-18 gelijkgespeeld tegen ONDO.

De wedstrijd werd goed gestart door Kinderdijk. De bal werd al snel onderschept door de verdediging, waardoor Kinderdijk gelijk in de eerste aanval kon scoren. Koen kwam met een prachtige actie richting de korf voor een doorloopbal. ONDO liet het niet gebeuren en kwam snel terug om er met 2 punten overheen te gaan.

De eerste 7 minuten gingen gelijk op, maar toen kwam Kinderdijk op voorsprong, mede dankzij de scores van Max, Martijn, Koen en Simone. De rust werd ingegaan met een score van 7-10 voor Kinderdijk.

De thee in de rust deed het goed voor ONDO. Ze kwamen scherp terug met zes doelpunten op rij en hadden op een gegeven moment een voorsprong van 13-11. Er werd gewisseld door trainer/coach Ronald Berrevoets en zette Bram erin voor Jelle. In de aanval bracht Bram gelijk een doelpunt bij de stand en ze leken daardoor weer terug te komen in het spel. Niets was minder waar, want ONDO bleef steeds 2 punten verschil houden.

De laatste drie minuten drongen aan en Kinderdijk wist dat ze een tandje bij moesten gaan zetten. Met de juiste aanval knalde Laura de bal erin. Ze waren nu zo dichtbij. De aanval van ONDO mislukte en Kinderdijk kreeg nog een kans om een doelpunt te maken en dat deden ze door een goede in-uit actie van Koen. Het werd gelijk, maar voor niet lang meer. ONDO kwam op het nippertje toch weer op voorsprong. Met in de laatste aanval kreeg Kinderdijk nog 1 laatste kans om een doelpunt te maken en dat deden ze. Simone maakte de gelijkmaker met een ver schot. Zo sloot de scheidsrechter de wedstrijd af.