Afbeelding

Professionele badmintonclinic bij Phoenix'17 geeft boost

Sport 127 keer gelezen

PAPENDRECHT • Badmintonschool BOFF uit Zevenbergen heeft vrijdag 21 september met groot succes een trainingsclinic gegeven voor de jeugdleden van badmintonclub Phoenix'17 uit Papendrecht.

Op deze speciaal georganiseerde avond, welke gewoonlijk een trainingsavond is, werd met veel energie en enthousiasme tips en tricks gegeven opdat iedereen zijn eigen spel kon verbeteren.

Deze trainingsclinic werd gegeven door Rafael van Ritter en zijn dochter Demi. Rafael is mede-eigenaar van de badmintonschool BOFF uit Zevenbergen, waar hij talent traint met een gedegen programma om op landelijk en internationaal niveau mee te kunnen komen. Zijn dochter Demi is 14 jaar, speelt voor eredivisieclub DKC uit Den Haag en traint daarnaast in de nationale selectie van Onder 14 jaar (U14) op Papendal. Inmiddels trainen ook enkele jeugdleden van Phoenix'17 doordeweeks ook bij BOFF.

Het doel van de clinic was om de jeugdleden afwisseling te geven in het zware trainingsprogramma wat sinds begin september gegeven wordt bij Phoenix'17. Dit om de jeugd klaar te stomen voor de landelijke bondscompetitie die in het voorjaar van start gaat. Deze clinic motiveert bovendien de betrokkenheid en saamhorigheid van zowel de jeugdspelers als hun ouders door te laten zien hoe badminton op hoog niveau gespeeld wordt.

Badminton wordt op mondiaal niveau gedomineerd door de Aziaten, waarbij de Europeanen regelmatig laten zien dat ze zeer goed kunnen meekomen en kunnen winnen.

Rafael en Demi ademen badminton uit en dat sluit uitstekend aan op de ambitie en manier van trainen bij Phoenix'17. Badminton wordt anders benaderd en dat 'anders' zit hem in de manier van denken over badminton en het trainen van badminton. Phoenix'17 geeft training waarbij de aandacht uitgaat naar meerdere facetten van de sport om beter te worden.

Na ruim anderhalf uur trainen speelden Rafael en Demi onder het toeziend oog van de jeugdleden en hun ouders een oefenwedstrijd waarbij spectaculaire harde smashes werden gepareerd door beide spelers. Beide spelers lieten door hun bewegelijkheid zien wat de mogelijkheden zijn van goed, snel en krachtig kunnen badmintonnen. De avond eindigde met de toegift waarbij de jeugdleden, opgesteld in een trein, een voor een tegen Demi hun kunsten konden vertonen. Als dank voor de fantastische avond kregen Rafael en Demi uit handen van clubtrainer Stephen Tittel een bioscoopbon uitgereikt.

Meer informatie: Op Facebook via www.facebook.com/bcphoenix17 of de website www.phoenix17.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden