• Het team van Polar Bears.

Geslaagd NK waterpolo voor ZPC Wiekslag in Alblasserdam

Sportt 325 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Bestuur en vrijwilligers van zwemvereniging Wiekslag uit Alblasserdam kijken met genoegen terug op het Nederlands Kampioenschap waterpolo voor meisjes onder 15, dat in het afgelopen weekend voor het eerst georganiseerd werd in Alblasserdam.

Het eigen C-meisjes team had zich weten te plaatsen voor dit NK. Ze eindigden als vierde van Nederland. Polars Bears uit Ede werd de winnaar.

Polar Bears werd op zaterdag al de overtuigende winnaar in poule A, door ZV Haerlem met 6-26 te verslaan en ZVL-1886 met 13-4. In poule B werd ZV de Zaan eerste, door met 13-5 van ZPC Wiekslag te winnen en met 3-10 van KZC uit Beverwijk.

Op zondag versloeg Polar Bears de meisjes van ZPC Wiekslag met 17-3, waardoor de meisjes uit Ede de finale speelden, opnieuw tegen ZVL-1886.

Deze finale begon spannend en de eerste twee periodes ging het aardig gelijk op. Vanaf de derde periode wist Polar Bears het spel naar zich toe te trekken en liep langzaam verder uit. In de slotfase van de wedstrijd bloeide ZVL-1886 weer op. Bij het eindsignaal bleek Polar Bears de terechte winnaar met 14-8. ZVL-1886 werd tweede.

ZPC Wiekslag en ZV de Zaan streden om de derde en vierde plaats, waarbij ZV de Zaan overtuigend won met 2-11. Een mooie derde plaats voor ZV de Zaan en onverwachte vierde plaats voor ZPC Wiekslag.

Burgemeester Paans kwam nog langs om de meisjes van ZPC Wiekslag aan te moedigen. Oranje keepster Debby Willemsz heeft in haar voorbereiding naar het EK In Barcelona tijd vrijgemaakt om te prijsuitreiking te verzorgen.

Een geslaagd en sportief toernooi, met dank aan alle deelnemende ploegen, alle vrijwilligers en de sponsoren.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34