Logo hetkontakt.nl/klaroen

Atletiekvereniging AAA prima gastheer tweede STARD wedstrijd

  •   132 keer gelezen   Sport

ALBLASSERDAM • Zaterdag 12 mei vond in Alblasserdam de tweede wedstrijd van de zomercompetitie uit de jaarlijkse serie van STARD (Stichting Atletiek Regio Dordrecht) plaats.

Atletiek vereniging Alblasserdam was dit keer de organiserende vereniging. De overige regio verenigingen uit Dordrecht, Papendrecht, Gorinchem en Oud-Beijerland kwamen in Alblasserdam op bezoek. Meer dan 200 pupillen deden mee aan deze wedstrijd. Bijzondere bijkomstigheid is, dat alleen Alblasserdam nog beschikt over een 300 meter gravelbaan. De andere verenigingen hebben een 400 meter kunststofbaan. Hetgeen meer van deze tijd is. Echter deed het niets af aan de alom geroemde gezelligheid bij AAA.

Vele vrijwilligers hadden de afgelopen weken hard gewerkt om de baan maar zeker ook het clubhuis er spik en span uit te laten zien. Dat dit niet voor niets is geweest, bleek door de positieve reacties van zowel de pupillen als begeleiders. "Het is geweldig om alle vrijwilligers op het veld zich te zien inzetten zodat deze kinderen lekker kunnen sporten", aldus Martin van Zon, jurycoördinator en drijvende kracht achter de organisatie van deze loop.

Nieuwe generatie
Een nieuwe generatie vrijwilligers stond vandaag ook op het veld om iedereen te helpen. Dit waren de jeugdleden die vanwege hun leeftijd net niet meer aan de jeugdcompetitie mee konden doen maar die wel de pupillen wegwijs konden maken bij een dergelijk wedstrijd. Bijna de gehele jeugdgroep was daarvoor vandaag aanwezig.

In tegenstelling tot andere jaren waarbij het steevast koud en nat was, bleef het dit jaar de gehele dag zonovergoten. Hierdoor kon iedereen lekker op het veld genieten van de diverse onderdelen. Ook het pas opgeknapte zomerhuisje deed goed dienst. Zowel binnen als buiten stond een keukenbrigade klaar om voor alle gasten iets lekkers klaar te maken. De afgelopen week gesponsorde buitentafel en stoelen van Aukes training en advies waren de gehele dag in gebruik door supporters van de jonge atleten.

Op rolletjes
"Alles liep vandaag op rolletjes. Een dergelijke wedstrijd vergt weken aan voorbereiding om alles technisch goed aan elkaar te knopen. Met de hulp van sponsoren en veel inzet is het ook dit jaar gelukt om het voor de kinderen een feestje te laten zijn." Aldus Jurjen Inge, vast lid van de technische commissie.

Omdat AAA over een 300 meter baan beschikt, kon er ook een pendelestafette worden gehouden. Dit is voor alle kinderen een spannend onderdeel. Bij de pendelestafette wordt er een estafettestokje tussen de vier deelnemers van een ploeg heen en weer 'gependeld'.

De Alblasserdamse atleten Luuk Nugteren, Stein Versteeg, Stan van Reenen, Jorrit Lems, Timon Voogt, Karsten Lems, Niels Mafait, Marijn Vliegenthart, Thijs Lagendijk, Freek Lucas, Maud van Det, Jessy Visser, Ilse Buijs en Lieke Boshuizen hebben op eigen bodem goed gepresteerd.

Iedere deelnemer kreeg aan het einde van de dag een heus diploma uitgereikt. Voor meer informatie over trainingen en de wedstrijden: www.aaa-atletiek.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK