Overwinningen tijdens thuisavond Smash'66

Sport 225 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Zowel het eerste dames- als het eerste herenteam van volleybalvereniging Smash'88 uit Alblasserdam heeft afgelopen vrijdag gewonnen.

Vrijdag 6 april stond er voor alle senioren teams van Smash'66 een thuisavond gepland. Dit betekende een gezellige en sportieve volleybalavond in sporthal de Blokweer.

Dames 1 speelde tegen VCN dames 5 uit Capelle, een spannende pot die in de eerste helft van het seizoen maar nipt gewonnen werd. De eerste set werd vol goede moed gestart, maar al snel keken de dames tegen een forse achterstand aan. De servicepass werd niet bij de spelverdeelster gebracht, waardoor er moeilijk punten konden werden gemaakt. Helaas bleken de Capelse dames in de eerste set te sterk waardoor de set werd verloren met 14-25.

In de tweede set bracht coach Herman Brouwer een aantal veranderingen aan in de basis opstelling en werd er vol goede moed gestart aan de tweede set. De dames van Smash leken zichzelf herpakt te hebben. Met een aantal mooie aanvalsballen, het nodige enthousiasme en een sterke verdediging kwamen de Alblasserdamse terug in hun spel en wonnen de tweede en derde set.

Ook de vierde set werd sterk gestart maar werd in de loop van de set spannender. De dames leken de controle halverwege de set te verliezen en kwamen gelijk op 19-19, door een paar mooie combinaties tussen spelverdeelster Britt van den Boogaard en passer loper Eva Wessels werd de set uiteindelijk gewonnen met 25-23.

Heren 1
Voor heren 1 resulteerde de avond ook in een mooie overwinning. Zij speeden tegen het vierde team van OKK'70. In de eerste set ging het redelijk gelijk op. Na een paar goede service beurten haalde Smash'66 de set winst binnen met een 25-17 stand.

In de tweede set hadden de heren van OKK'70 nog last van het verlies in de eerste set. Smash'66 profiteerde daarvan en trok ook de tweede set naar zich toe met 25-15. De derde set ging ook naar Smash'66 met geruime winst: 25-16. De vierde en laatste set liep Smash'66 tegen een achterstand aan. Ze kwamen nog terug op matchpoint maar konden de set helaas niet pakken, dit leverde een verlies op met 25-27.

De wedstrijd werd afgesloten met een 3-1 winst voor Smash'66 heren 1. De vereniging is op zoek naar versterking voor het herenteam waar spel, inzet, enthousiasme en plezier een grote rol speelt. Vrijblijvend meetrainen kan op woensdagavond om 21:00 uur in sporthal de  Blokweer. Voor meer verenigingsinformatie ga naar: www.smash66.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21