• Fortuna viert feest in de PKC-hal na de gewonnen Play Off.

PKC mist opnieuw Ziggo Dome na verrassend verlies in Play Off

Sport 364 keer gelezen

PAPENDRECHT • De deceptie voor PKC is dinsdagavond compleet na het 20-21 verlies tegen Fortuna Delft.

De Papendrechtse korfballers missen daardoor voor het tweede jaar op rij de landelijke korfbalfinale in Ziggo Dome.

Beide ploegen kwamen nerveus uit de startblokken. PKC kwam eerder in het ritme dan Fortuna en sloeg een gaatje van drie, vier punten in de eerste helft. In de tweede helft kon PKC niet doordrukken. Scoringskansen werden niet benut en veel rebounds waren voor Fortuna.

De ploeg uit Delft kwam langzaam terug en scoorde zes seconden voor het eindsignaal de gelijkmaker. In de verlenging van vijf minuten scoorde eerst Fortuna twee keer, daarna kwam PKC knap terug, waarbij Richard Kunst drie seconden voor tijd de gelijkmaker door de korf wierp.

Na de verlenging ging het om de golden goal. Deze werd gescoord door Fortuna als eerste. In de laatste aanval die PKC daarna nog mocht opzetten, werd de korf gemist.

En zo verloor PKC twee keer in de Play Offs van de ploeg waarvan het in de competitie eenvoudig heeft gewonnen.

"PKC moet beter kunnen dan dit", aldus oud-speelsters Mady Tims na afloop van de wedstrijd. "Het ontbreekt aan scherpte op het moment dat het er moet zijn."