vlnr Sanne Hertogs, Matilde Monteleone, Britt Hertogs, Lidewij de Vos
vlnr Sanne Hertogs, Matilde Monteleone, Britt Hertogs, Lidewij de Vos Foto: PR

Ritmisch gymnasten plaatsen zich voor halve finale

Sport 779 keer gelezen

PAPENDRECHT • Sanne Hertogs, Britt Hertogs, Matilde Monteleone en Lidewij de Vos hebben zich na twee voorwedstrijden geplaatst voor de halve finale Ritmische Gymnastiek (RG).

Sanne en Matilde zijn pré junioren (geboren 2006/2007), Britt is juniore (2003/2004/2005) en Lidewij is seniore (2000 en ouder). Zij komen uit in de 1e divisie: het hoogste landelijke niveau. De halve finale zal gehouden worden in het weekend van 21 en 22 april. Inzet bij deze wedstrijd is plaatsing voor de landelijke finale.

Gymsport Leiden en Olympia Papendrecht hebben bij de RG de handen ineengeslagen: de gymnastes trainen samen en komen op wedstrijden uit als één vereniging.

Bij Ritmische Gymnastiek laat je op het ritme van muziek je lenigheid zien met gebruik van de materialen lint, knotsen, bal, touw en hoepel. De gymnasten van het selectieteam van Gymsport Leiden/Olympia Papendrecht vertegenwoordigen de club in de 1e en 2e divisie op nationale en internationale wedstrijden en toernooien. Er is, zowel in Leiden als in Papendrecht, ook een afdeling voor recreanten.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden