• De start van de editie van vorig jaar.
• De start van de editie van vorig jaar.

4 Mijl van Papendrecht rekent dit jaar op meer deelnemers

Sport 287 keer gelezen

PAPENDRECHT • De 4 Mijl van Papendrecht wordt dit jaar op op zaterdag 2 juni gehouden.

Zowel voor ervaren als de onervaren lopers biedt de 4 Mijl van Papendrecht een mooie stratenloop op een snel parcours.

Na de eerste editie van vorig jaar is de organisatie alweer bezig met de voorbereidingen voor 2 juni 2018. Want dan start om 14.15 uur voor de tweede keer de 4 Mijl van Papendrecht. Deze hardloopwedstrijd wordt gehouden op het wielerparcours van de Jumbo Ronde van Papendrecht en gaat vooraf aan het hoofdnummer van de wielerkoers, de Jumbo Ronde voor Elite en Beloften wielrenners.

Vier rondes (6,4 kilometer)
De organisatie verwacht dit jaar veel meer deelnemers aan de start dan vorig jaar. Naast de wedstrijdlopers wordt er ook gerekend op een grote groep recreatieve lopers. Voor de beginnende loper is de afstand van 6,4 kilometer niet te lang. Daarbij is de loop aantrekkelijk, omdat deze volledig is afgezet en de lopers in totaal vier rondes lopen en daardoor steeds langs de toeschouwers bij de start en finish komen. De start- en finishlocatie op de Constantijn Huijgenslaan is een gezellige bedrijvigheid van genodigden, wielrenners en publiek. Sinds vorig jaar zijn daar dus de lopers bijgekomen.

Online trainingsschema's
De verwachting is dat regionale toplopers de 4 Mijl van Papendrecht in hun agenda zetten. Voor degenen die zich willen meten met andere lopers zijn er prijzen te winnen. Hoofdsponsor is supermarktketen Jumbo. Zij stellen voor de eerste drie mannen en vrouwen een passend prijzenpakket samen. Maar er zullen ook veel beginnende en recreatieve lopers naar 2 juni toeleven. Het is mogelijk om online trainingsschema's en coaching te verkrijgen op www.renjefit.com./4mijl.

Meer informatie over de loop is te vinden op www.4mijlvanpapendrecht.nl. Inschrijven is al mogelijk op www.inschrijven.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden