Afbeelding

Kampioenschap schoolzwemmen in De Blokweer

Sport 287 keer gelezen

ALBLASSERDAM • In zwembad Blokweer worden op woensdag 14 februari voor de vierde keer de schoolzwemkampioenschappen gehouden. Het kampioenschap duurt van 16:00 uur tot 18:00 uur en staat dit jaar in het teken van Valentijnsdag.

Alle kinderen die zich ingeschreven hebben, doen automatisch mee met de Valentijnsloterij, waarbij je kans maakt op liefdevolle prijzen.

Zwemvereniging ZPC Wiekslag heeft alle leerlingen van de basisscholen uitgenodigd voor deelname. Wie in Alblasserdam woont, maar op een school buiten Alblasserdam zit, mag natuurlijk ook meedoen. De schoolzwemkampioenschappen worden georganiseerd voor bassischoolleerlingen die minimaal in het bezit zijn van zwemdiploma A+B.

Het programma bestaat uit een aantal individuele nummers en een aantal teamestafettes.
• 50 meter vrije slag door leerlingen uit groep 7 en 8
• 25 meter vrije slag door leerlingen uit groep 2 t/m 6
• 50 meter rugslag door leerlingen uit groep 7 en 8
• 25 meter rugslag door leerlingen uit groep 2 t/m 6}
• 25 meter vrije slag estafette (mix van alle deelnemende kinderen)

Alle kinderen met én zonder lidmaatschap van ZPC Wiekslag maken kans op prijzen. Ook kunnen kinderen zich met hun team kwalificeren voor de nationale schoolzwemkampioenschappen in Alblasserdam.

Voorafgaand aan de zwemkampioenschappen zal op zaterdag 3 en 10 februari een zwemclinic worden gegeven in zwembad Blokweer. Alle kinderen die zijn ingeschreven voor het kampioenschap zijn van harte welkom bij deze clinics. Tijdens de zwemclinic wordt getraind op de start, wissel en de zwemtechniek. De training staat onder leiding van een ervaren trainer van ZPC Wiekslag.

Tijdens de zwemkampioenschappen op 14 februari zijn per school minimaal twee begeleiders van ZPC Wiekslag aanwezig. Deelname is gratis en iedere deelnemer ontvangt een leuke herinnering. De gehele organisatie van de schoolzwemkampioenschappen in Alblasserdam is in handen van de zwemvereniging ZPC Wiekslag.

Aanmelden kan via de website van ZPC Wiekslag: www.wiekslag.net/schoolzwemkampioenschappen  tot uiterlijk 31 januari. Voor meer informatie kan gemaild worden met zwemkampioenschappen.scholen@gmail.com.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden