• Een archieffoto van Jilena in actie tijdens het EK.
• Een archieffoto van Jilena in actie tijdens het EK.

Zes NK-titels en zeven WK-tickets voor Jilena Baggerman

Sport 838 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Jilena Baggerman (15) uit Alblasserdam heeft in het afgelopen weekend uitzonderlijk goed gepresteerd tijdens de Nederlandse kampioenschappen in het Topsportcentrum in Almere.

Jilena Baggerman uit Alblasserdam, lid van Inspiration uit Voorhout, stond er na de eerste ronde goed voor. Van haar vier solo-onderdelen stond ze met drie daarvan op de eerste plaats. De scores van de eerste ronde telde eenmaal. De tweede en derde ronde telden twee keer.

Zaterdag mocht zij vijf keer de wedstrijdvloer betreden: vier solo's en eenmaal in het team. Alle optredens liepen naar grote tevredenheid en aan het einde van dag één van het NK stond ze nog steeds met drie onderdelen op plaats 1.

Het senioren dansteam werd Nederlands kampioen en dat betekende dat het eerste ticket naar de WK binnen was.

Zondag was de dag van de finales. Een slopende dag. Vermoeidheid ging optreden, terwijl ze de volledige focus moest vasthouden. En dat was soms best moeilijk.

Met solo 1 baton wist ze de jury te overtuigen van haar goede technieken, gepaard met een super uitstraling en een goed uitgevoerde routine. Met hoge scores kreeg zij aan het einde van de dag de gouden medaille omgehangen.

Met 2 baton liet zij zien dat ze de beide batons heel goed onder controle heeft. Een super snelheid en weinig drops mocht ze zich ook hiermee  Nederlands kampioen noemen.

Met strutting draait het allemaal om lenigheid, souplesse, kracht, balans, gracieus zijn en dat alles gecombineerd met oefeningen gedurende twee minuten. Op dit onderdeel werd zij tweede en de zilveren medaille.

Dancetwirl was het laatste solo-onderdeel. Met haar routine op muziek van de Black Swan, gekleed in een zwart-wit kostuum met echte veren, wist zij jury en publiek te overtuigen met haar prachtige uitvoering. Ook deze routine kreeg op alle drie de wedstrijddagen de eerste plaats waardoor zij zich ook hiermee Nederlands kampioen mocht noemen.

Drie solistentitels op rij, als eerstejaars junior, dat is een super prestatie.

Op de finale dag had zij ook nog het senioren twirlteam en het largeteam die beiden de eerste plaats behaalden. In totaal behaalde Jilena dus zes Nederlandse titels en zeven startbewijzen voor het WK, dat in het Paasweekend in Lillehammer in Noorwegen gehouden wordt.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden