Afbeelding

Nieuwe badmintonvereniging Phoenix'17 heeft landelijke ambities

Sport 1.052 keer gelezen

PAPENDRECHT • Badmintonvereniging Phoenix'17 heeft zaterdag haar oprichting gevierd. De nieuwe Papendrechtse club heeft landelijke ambities.

De snel groeiende badmintonvereniging telt al ruim 25 leden. De vereniging is in december opgericht met als doel om de leden plezier en vooral uitdaging in de badmintonsport te geven.

Grand Opening
Tijdens de officiële opening is het verenigingslogo onthuld, dat met gejuich werd ontvangen. De aanwezigen konden genieten van champagne en tompoezen met het logo. Er was al flink aandacht besteed aan de uitstraling van de club met Beachflags en een roll-up banner.

Openingstoernooi
Direct na de officiële verrichtingen was het tijd voor de sport zelf. Er werd een openingstoernooi gespeeld voor leden en niet-leden. "We vonden het een gezellige avond en leuk om met de junioren samen te spelen," zo waren de reacties na afloop.

En ook de niet-leden waren enthousiast. Zo zei Erika: "Het voelde echt alsof we erbij hoorden. Leuk georganiseerd!" Toernooiwinnaar werd Sjoerd van Eijl. Hij won het allereerste competitie t-shirt, met shirt sponsor UT Quality.

Competitie
Phoenix'17 heeft er vanaf de oprichting voor gezorgd dat alle leden in de regionale competitie mee kunnen spelen. Het doel is om zo snel mogelijk in de landelijke competitie te gaan spelen. Hiervoor wordt samengewerkt met gecertificeerde trainers die deze ambitie nastreven. Er zullen clinics gegeven worden door trainers van andere sporten. Zo worden elementen uit andere sporten, die belangrijk zijn voor badminton, onderdeel van de trainingen.

Belangstellenden kunnen vrijblijvend een training bijwonen in het Sportcomplex van het Willem de Zwijger college. De trainingstijden voor junioren tot en met 17 jaar zijn op woensdagavond van 18:30 tot 19:45 uur en zaterdagavond 18:30 tot 20:30 uur. Senioren vanaf 18 jaar kunnen trainen op woensdagavond van 19:45 tot 20:30 uur en zaterdagavond van 18:30 tot 20:30 uur.

Voor meer informatie: info@phoenix17.nl of kijk Facebook (@badmintonclubphoenix17).

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

De oprichters: boven v.l.n.r. Tim Petra, Stephen Tittel, Heidi Visser en Annemieke Jansen Onder staan van links naar rechts: Sandor Matla, Barbera Matla, Heleen Dragic, Selma Leedekerken en Constance Petra.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 22 uur geleden
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Eerste HSP Café - Drechtsteden op 17 mei in Papendrecht Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden