Afbeelding

Medailles voor Wiekslag in tweede ronde KNZB competitie

Sport 197 keer gelezen

ALBLASSERDAM • On zwembad Blokweer werd zaterdag de tweede wedstrijd van de KNZB competitie gezwommen. Om uiteenlopende redenen kon  Wiekslag niet in de sterkste opstelling uitkomen.

Omdat er zaterdag  maar met drie verenigingen gezwommen werd, was de kans op een medaille groter en die werden dan ook volop behaald.

Naast de vele medailles sneuvelden er ook weer veel persoonlijke records. Jeroen Mulder was liefst 84 seconden sneller op de 400 vrij met een tijd van 4.34.39 al moet gezegd worden dat zijn tijd al dateerde uit 2012. Susanna Hammerstein zwom de 400 vrij in 7.03.28 en verbeterde zich 39 seconden. Alex van den Berg verbeterde zijn tijd uit 2011 op de 400 wissel met 26 seconden en finishte nu in 5.55.73. Op de 200 wissel werden ook de nodige verbeteringen genoteerd. Pim Romeijn zwom 3.06.72 en verbeterde zich met 22 seconden. Daan Kouwenhoven tikte aan in 2.45.28 en dat was 20 seconden sneller.  Indra Morilla Gonzales was bijna 20 seconden sneller en tikte nu aan in 3.26.16.

Mike Kouwenhoven wist zich 18 seconden te verbeteren op de 400 wissel en zwom nu 5.32.11. Sophie Buurman tikte aan in 2.57.47 en ook zij verbeterde haar tijd met 18 seconden. Lucie Barendregt zwom de 100 rug in 1.46.70 en dat was goed voor een pr van 14 seconden. Deborah Oosterwijk zwom ook de 100 rug en zij legde die afstand af in 1.45.61, goed voor een pr van 11 seconden.

Zaterdag wordt in Blokweer de derde wedstrijd uit het junioren, jeugd en senioren circuit gezwommen samen met ZPB en PCG.

De KNZB heeft onlangs de promotie en degradatieregeling gepubliceerd en er degraderen dit seizoen liefst elf verenigingen uit de A klasse. Voor Wiekslag is degradatie daardoor onontkoombaar. 

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Lange rij geparkeerde auto's langs de Anthony Fokkerweg in Papendrecht.
Nog geen plannen voor extra maatregelen rondom Fokker in Papendrecht: 'Veel zieken gehad' Nieuws 3 uur geleden
• Het grasveld tussen de Jacob Catslaan en de Douwes Dekkerlaan, met rechts het pand dat nu aangekocht wordt.
Nieuwe woonwijk langs Douwes Dekkerlaan in Papendrecht weer een stap dichterbij Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Papendrechtse N3-brug over Merwede gaat dicht van woensdag- op donderdagnacht Nieuws 4 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden