CKC Kinderdijk wint van ODO

Sport 210 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De korfballers van CKC Kinderdijk hebben zaterdag met 21-27 gewonnen bij ODO in Maasland.

De nummers twee (Kinderdijk) en drie van de ranglijst wilden allebei geen terrein verliezen op koploper Maassluis. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

De supporters van CKC zagen dat ODO binnen 20 seconden na het startsignaal de bal in de korf legde na het nemen van een vrije bal. 1-0. Tien seconden later schoot Max Donkervoort raak van een afstand: 1-1.

Halverwege de eerste helft bij een stand van 7-9 was goed te zien dat Kinderdijk in een hoog tempo speelde maar ook veel  overtredingen maakte.  Ondanks de ruststand in het voordeel van Kinderdijk waren de twee teams flink aan elkaar gewaagd: 9-13.

In de tweede helft scoorde Simone Hoek binnen 5 seconden de 9-14 door middel van een doorloopbal.  Na vijf minuten kwam ODO sterk terug tot een stand van 13-15. Kinderdijk bleef er hard voor vechten en kwam zeven minuten voor tijd op een stand van 19-23.

De laatste twee minuten maakte David de Jonge zijn debuut in het eerste elftal van CKC en mocht ook een puntje meepakken door 20 seconden voor tijd een strafworp te benutten. 21-27. Dit was ook gelijk de eindstand.

Met deze winst op zak probeert Kinderdijk de aansluiting te behouden op CKC Maassluis.

Scores:
Max Donkervoort 8x, Marjolein Verkerk 5x, Lotte van de Lustgraaf 4x, Daan de Vrieze en Simone Hoek 3x, Menno Bot, Koen Golverdingen, Jelle Lunenborg en David de Jonge 1x.

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 20 januari tegen ACKC uit Almkerk in sporthal de Blokweer. Aanvang 18:10 uur.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Kerken van Alblasserdam verzorgen Herdenkingsdienst op 4 mei Nieuws 18 apr, 11:57
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17