Foto: Richard van Hoek

Leo Dekker stopt als trainer maar blijft De Alblas wél trouw

  •   154 keer gelezen   Sport

ALBLASSERDAM • Leo Dekker stopt aan het eind van dit seizoen als hoofdtrainer bij De Alblas, maar gaat niet verloren voor de zaterdagderdeklasser. Hij wordt bestuurslid technische zaken op sportpark Souburgh.

"Het is straks mooi geweest", zegt Dekker, die is begonnen aan het laatste halve seizoen van een decennialange trainerscarrière. "En wat is er dan fijner dan je loopbaan te besluiten bij een selectie die helemaal aansluit bij wat ik prettig vindt. De spelersgroep van De Alblas is ambitieus, leergierig, enthousiast en talentvol. Je zou daar allemaal redenen in kunnen vinden om juist dóór te gaan als trainer, maar je kunt ook de conclusie trekken dat deze jongens mij precies de finishing touch brengen van al mijn jaren op het veld."

"Want zo zie ik het: mijn cirkel is straks rond. Ik begon ooit als trainer van de jeugd van EBOH, waar ik voetballers als Juul Ellerman en Ries Fok onder mijn hoede had. En nu eindig ik straks met een zelfde aangenaam gevoel bij een vereniging die ik in korte tijd aardig heb leren kennen en waarderen. Vandaar ook dat ik met plezier aan de slag ga binnen de TC."

Dekker (64) volgde de voorbije zomer Michel de Raad op als hoofdtrainer van De Alblas. "De insteek was helder: de club wilde tactisch en technisch groeien en sprak de ambitie uit om zich naar een hoger niveau te ontwikkelen", vertelt hij.

Vol vuur
"Vanaf de eerste dag van de voorbereiding zijn mijn collega Henk Stok en ik vol vuur aan de slag gegaan met de spelers. We mogen halverwege de competitie stellen dat het uitstekend loopt. Je ziet het aan ons voetbal, je merkt het aan de trainingsopkomst, je voelt het aan de geestdrift waarmee de jongens bezig zijn. En dan heb ik het niet alleen over de jonge voetballers, maar zeker ook over de relatief oudere spelers zoals André de Vos en Richard van den Berg. Ze willen met elkaar succes boeken, hebben daar ook écht iets voor over. Het is heerlijk om daar als trainer richting aan te mogen geven."

Promoveren
Dat De Alblas wil promoveren was al vanaf dag één van de voorbereiding duidelijk voor Dekker en de zijnen. "Het moet mogelijk zijn", zegt de coach. "Hoe dan ook: mijn opvolger krijgt straks een groep voor zijn neus die wíl presteren en daartoe ook de instrumenten heeft. Kortom: een fantastische uitdaging voor een nieuwe trainer. Kandidaten met de juiste drive en de ambitie om zichzelf te ontwikkelen kunnen zich melden bij Harold Verberkmoes, ons huidige bestuurslid technische zaken."

"Ik ga straks de nieuwe trainer op alle manieren ondersteunen, daar kan ie zeker van zijn. Ook zou ik het mooi vinden als mijn opvolger er voor kiest om met mijn collega Henk Stok te gaan samenwerken. Maar goed, eerst maar eens kijken wie de hoofdtrainersfunctie gaat krijgen. De komende weken gaat de club zich daar over buigen. Ondertussen bouwen Henk en ik verder. In deze prachtselectie lopen spelers rond die nog nooit een prijs hebben gewonnen. Het zou geweldig zijn als we die lacune kunnen invullen."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >

reageer als eerste
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK

HET KONTAKT OP TWITTER