CKC Kinderdijk komt net tekort tegen Korbatjo

Sport 401 keer gelezen

ALBLASSERDAM • CKC Kinderdijk heeft afgelopen zaterdag de eerste twee punten laten liggen in Oud-Beijerland. De wedstrijd eindigde in 23-22 in het voordeel van Korbatjo.

Martijn Kreuk en Amanda Temmer begonnen in de basis, op de plekken van Arjan Schook en Lotte van de Lustgraaf.

Menno Bot opende de score met een afstandsschot, maar al snel was duidelijk dat het team van Johan van Barneveldt niet scherp aan de wedstrijd begon. Binnen twaalf minuten stond het 5-1 voor Korbatjo. CKC Kinderdijk probeerde dichterbij te komen, maar Korbatjo bleef mee scoren. Door een strafworp benut door Max Donkervoort, kwam de stand op 9-9. Ruststand was 12-11 in het voordeel van Korbatjo.

In de rust werden de koppen scherp gesteld door hoofdtrainer Johan van Barneveldt, de wedstrijd was nog niet gespeeld. Dit leek te zijn gelukt, vlak na rust werden er drie doelpunten gescoord en stond CKC Kinderdijk voor het eerst voor met 12-14.

Aanvallend leek het nu onder controle te zijn, helaas bleek het verdedigend nog niet scherp genoeg. Twee mooie afstandsschoten van Arjan Schook brachten de stand op 15-17. Korbatjo bleef rustig en goed afronden, het stond daardoor 21-18 met nog bijna tien minuten te spelen.

CKC Kinderdijk deed er alles aan om de punten mee naar huis te nemen. Martijn Kreuk en Marjolein Verkerk brachten de stand op 23-21. Na een snelle onderschepping en een mooie combinatie tussen Max Donkervoort en Koen Golverdingen werd het 23-22. Toen gebeurde er nog iets opmerkelijks. De bal ging bij nog een kleine minuut over de zijlijn bij Korbatjo, aanvoerder Martijn Kreuk wilde de bal uitnemen werd gehinderd door zijn tegenstander, wilde uitstappen en kreeg een rode kaart van scheidsrechter Janse. De bal kwam nog naar de aanval maar er was geen tijd meer om een goede kans te nemen.

Al met al een zure zaterdagavond voor het vlaggenschip van CKC Kinderdijk. Er zijn twee punten verloren en de aanvoerder is waarschijnlijk geschorst bij het komende duel tegen Maassluis.

Volgende week speelt CKC Kinderdijk om 18:05 tegen Maassluis in de Blokweer. Maassluis staat op dit moment met twee punten boven CKC Kinderdijk, het is dus zaak te winnen. Het belooft een mooie, spannende wedstrijd te worden.

Scores: Martijn Kreuk (6x), Max Donkervoort (4x), Menno Bot en Arjan Schook (3x), Simone Hoek en Koen Golverdingen (2x), Marjolein Verkerk en Amanda Temmer (1x)