Nipte winst voor  Smash'66 dames1 tegen hekkensluiter

Sport 344 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het eerste damesteam van volleybalvereniging Smash'66 uit Alblasserdam heeft vrijdagavond in de eerste klasse nipt gewonnen van hekkensluiter RVC/Libanon '50.

De eerste set begon moeizaam. Ondanks dat RVC/Libanon onderaan in de poule meedraait, wist Smash niet uit te lopen. Met veel eigen fouten keken de dames in het begin van de set al tegen een flinke achterstand aan. Ook twee time-outs en wissels van Herman Brouwer wisten het spel helaas niet te keren. Smash kon niet in haar eigen spel komen en rommelde te veel mee met haar tegenstander, wat resulteerde in een eindstand van 23-25 voor RVC/Libanon.

Ook in de tweede set wist smash niet haar eigen spelletje te spelen. Serverend kon er niet genoeg druk gezet worden en ook van het grote gat in het centrum van RVC/Libanon wist Smash niet goed gebruik te maken. Ook de tweede set ging verloren, dit keer met 20-25.

In de overtuiging dat het spel van Smash veel beter kan, begon Smash vol goede moed aan de derde set. Na eveneens een moeizaam begin, ging het bij Smash na 10 punten eindelijk te lopen. Er werd meer aangevallen en het was nu RVC/Libanon dat de fouten maakte. Smash won de set met 25-20.

Vastbesloten om 3 punten aan het saldo toe te voegen werd er aan de vierde set gestart. Ondanks dat er weer meer fouten werden gemaakt, wist Smash te profiteren van de onrust bij RVC/Libanon en werd de set gewonnen met 25-23.

De vijfde set begon weer als de andere: de punten gingen gelijk op. Maar na twee sets achter elkaar te hebben verloren leek RVC/Libanon het vertrouwen in de winst kwijt te zijn. Smash profiteerde van deze onrust met een aantal goede servicebeurten en haalde daarmee zowel de setwinst als de wedstrijdwinst binnen. Na een pot van ruim twee uur won Smash met 3-2 van RVC/Libanon.

De kansen zijn er voor Smash om bovenin mee te draaien, maar dan zal zij bij dit soort wedstrijden toch meer haar eigen spel moeten laten zien. Komende vrijdag 10 november speelt Smash thuis om 21.15 tegen de koploper.

Met ingang van dit seizoen staat coach Herman Brouwer aan het roer bij Smash'66. Nieuwelingen in de selectie zijn Larissa Leeuwis en Eva Wessels, beide passer-lopers, net als Rosan van den Oever. Op het midden spelen dit seizoen Silvia van der Steen, Liza van Erk en Else-Mieke Korporaal. Brenda Leeuwis en Britt van den Boogaard zijn beide spelverdelers en de diagonaalpositie wordt bekleed door Jennifer Kroeze en Tabitha Zanen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 18 uur geleden
Moederdag ontbijtactie in het westen van de Alblasserwaard Nieuws 19 uur geleden
•`Op de foto van links naar rechts: Aranne Brugman, Jasmijn Korevaar, Simone van der Tang (helaas uitgevallen door blessure) en Ivana Brugman.
Heppie Fietsers gaan Pieterpad in zes dagen fietsen voor Stichting Het Vergeten Kind Nieuws 23 uur geleden