• Theo Wolters. Foto: Richard van Hoek
• Theo Wolters. Foto: Richard van Hoek Foto: Richard van Hoek

Theo Wolters kijkt uit naar dé derby tussen Papendrecht en Drechtstreek

Sport 465 keer gelezen

PAPENDRECHT • De derby tussen Papendrecht en Drechtstreek; voor Theo Wolters blijft het een speciaal duel.

Heden ten dage is Wolters (66) secretaris bij vv Papendrecht, een functie die hij ook al bekleedde bij Drechtstreek. Bij die club was hij eveneens actief als jeugdleider en bestuurslid technische zaken. "Ik kwam destijds bij Drechtstreek terecht omdat mijn zoon Melvin er ging voetballen", vertelt Wolters. "Ik heb het er altijd goed naar mijn zin gehad. Drechtstreek is een gezellige vereniging waar ik nog steeds graag kom. Twee van mijn kleinkinderen spelen er."

Na twaalf jaar het secretariaat te hebben gerund, besloot Theo Wolters een sabbatical te nemen. Vervolgens werd hij door Papendrecht gevraagd om Leo van Halm op te volgen als secretaris op Het Slobbengors. Hij hapte toe. "De contacten waren altijd al goed met Papendrecht en het leek me een leuke uitdaging om aan wat nieuws te beginnen", vertelt hij. Ik heb daar nooit spijt van gekregen. "Papendrecht en Drechtstreek verschillen qua cultuur behoorlijk van elkaar en er heerst een gezonde rivaliteit. Drechtstreek is rijk vanwege de grote jeugdafdeling, Papendrecht is altijd wat prestatiever ingesteld geweest, al zie je de laatste jaren wél dat ook Drechtstreek spelers van buiten af binnen haalt en meer resultaat gericht is geworden."

"Trainer Miguel Munoz heeft een prima selectie tot zijn beschikking. datzelfde geldt voor Papendrecht-coach Peter de Haan. "Onze spelersgroep is uitgebreid met wat jongens van buitenaf én aan aantal veelbelovende jeugdspelers uit de eigen gelederen. Mooi is dat nu elke positie dubbel bezet is met kwalitatief goede voetballers. Daarnaast zijn we minder afhankelijk geworden van het scorend vermogen van Jay Luciano. Er zijn nu méér jongens die een balletje tegen de touwen kunnen trappen."

Ook trainer Peter de Haan heeft een belangrijk aandeel in het succes, vindt Theo Wolters. "Je kunt aan alles zien dat Peter veel ervaring heeft. Hij straalt rust uit en durft beslissingen te nemen. Sommige spelers raakten hun basisplaats kwijt en hebben het daar moeilijk mee. Dat mág, maar moet ook een motivatie zijn om je terug te knokken."

Wolters verwacht een interessante confrontatie komende zaterdag. "Naar de ranglijst hoeven we van te voren niet te kijken", glimlacht de sinds 1973 in Papendrecht woonachtige oud-Rotterdammer. "Dit soort duels staan op zichzelf. De derby leeft enorm bij beide verenigingen én bij mij. Of ik een voorspelling wil doen? Pfff lastig hoor. Ik houd het op 2-1 voor Papendrecht. Dat lijkt me een mooie uitslag, met als prettige bijkomstigheid dat mijn huidige club daarmee drie punten bij kan schrijven en ik tegelijkertijd ook Drechtstreek een goal zie scoren, ha ha!"

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden