'Verfrissende poule voor Nieuw-Lekkerland'

  •   31 keer gelezen   Sport

NIEUW-LEKKERLAND/REGIO • Er werd met spanning naar uitgekeken door de streekclubs, maar nu ios ie er: de competitie-indeling voor voetbalseizoen 2017-2018.

In de eerste klasse B wacht Nieuw-Lekkerland een uitdagend seizoen met sterke poulegenoten. "Ik ben er enthousiast over", reageert trainer Ronald Hulsbosch. "Onze overstap naar district West 2 zorgt er in ieder geval dat we een aantal nieuwe tegenstanders gaan ontmoeten. Ik vind dat verfrissend."

Hulsbosch hoopt met zijn team i het linkerrijtje terecht te komen én te eindigen. "Dat zou echt een knappe prestatie zijn met onze voor een groot gedeelte nieuwe ploeg. Dit is namelijk een sterke afdeling. SC Feyenoord zie ik als de titelfavoriet, maar ook van clubs als Brielle en Deltasport verwacht ik het een en ander. DCV, Bruse Boys en Heerjansdam zullen het naar mijn mening lastig krijgen. Maar goed, misschien pakt het straks allemaal heel anders uit. Het blijft koffiedik kijken hè."

In de 2e klasse F zien we komende seizoen de derby tussen Drechtstreek en Papendrecht weer op het programma staan. Voor beide teams lijkt er wat te halen in deze afdeling. Drechtstreek kwam versterkt uit de overschrijvingsperiode en moet geacht worden een rol te spelen in het linkerrijtje. Papendrecht zou ook wel eens kunnen verrassen. Tot de directe titelfavorieten behoren beide teams overigens niet. Roda Boys en Pelikaan lijken beter voor die rol weggelegd.

Edward Knook kan niet wachten tot hij zijn De Zwerver-selectie kan laten starten met de voorbereiding op een interessant competitiejaar. "De Kinderdijkers zijn ingedeeld in 3C, een 'Zuid-afdeling' met tal van regioclubs.

"Mooie poule", vindt de coach die in de slotfase van het voorbije seizoen Jan Verveer opvolgde als hoofdtrainer. "Het is altijd geweldig om tegen strekderby's met De Alblas en Streefkerk uit te vechten. En nu komt Alblasserdam daar nog eens bij."

Voor Knook zijn Vuren, Schelluinen, DFC nieuw. "Ik ben benieuwd wat deze teams gaan brengen. Voort De Zwerver is duidelijk dat we in het linkerrijtje willen spelen. Dat zijn we ook aan onze stand verplicht. We hebben ons kwalitatief versterkt. Dat zorgt voor optimisme, maar ik pas ervoor om veel druk op de spelersgroep te leggen."

De indelingen

1e klasse B: Brielle, Bruse Boys, DCV, Deltasport, Heerjansdam, Heinenoord, Kloetinge, Nieuw-Lekkerland, Nieuwenhoorn, Oranje Wit, Oude Maas, SC Feyenoord, SHO, VVGZ.

2e klasse F: Almkerk, Brederodes, Drechtstreek, Hardinxveld, Heukelum, Nivo Sparta, Papendrecht, Pelikaan, Roda Boys, SV Meerkerk, SVW, Tricht, Wilhelmina'26, Woudrichem.

3e klasse C: De Alblas, Alblasserdam, DFC, Ameide, Vuren, De Zwerver, Asperen, Schelluinen, Streefkerk, ZBC'97, EBOH, Leerdam Sport'55, IFC, Groote Lindt.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >

reageer als eerste
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK

HET KONTAKT OP TWITTER