Logo hetkontakt.nl/klaroen
met video's

Winnaars Loop naar de Pomp laten parcoursrecord sneuvelen

  •   keer gelezen   Sport

NOORDELOOS • Lars Gerritsen heeft zaterdag de zesde editie gewonnen van de Loop naar de Pomp, de zesde wedstrijd in het Univé Grote Rivieren Loopcircuit. Bij de vrouwen werden de gebruikelijke 'front runners' verslagen door een nieuw gezicht in het circuit: Marlies Jongerius. Beiden liepen een parcoursrecord.


Dezelfde twee mannen als een jaar geleden kampten zaterdag om de zege in Noordeloos. Toen was de Belg Omar Bekkali de sterkste, mede omdat Lars Gerritsen een slechte dag beleefde. 'Dat was de belangrijkste reden dat ik hier was vandaag', bekende de overall winnaar van het Grote Rivieren Loopcircuit in 2015. 'Ik wist tot een paar dagen geleden niet zeker of ik goed genoeg was, maar ik had hier wat goed te maken.'

Ze liepen zij aan zij tot het laatste keerpunt op het nieuwe parcours, ongeveer anderhalve kilometer voor de finish. Daar zette Gerritsen extra aan en Bekkali, die eerder op de dag de 4 kilometer al gelopen en gewonnen had, kon die versnelling niet meer beantwoorden. Bekkali was met 31.45 ruim sneller dan zijn vorige parcoursrecord, maar Lars Gerritsen nam daar met 31.22 nog een flinke hap uit.

Klassement
Achter de twee snelsten van de dag deed Egbert Hooijkaas goede zaken in het klassement van het Grote Rivieren Loopcircuit. Zijn voornaamste rivaal Henkjan den Braven kon vanwege ziekte niet starten, maar hij werd derde vóór Peter-Jan Hardenbol en ook dat woog zwaar.'Als Peter-Jan in de laatste wedstrijden meedoet, heeft hij genoeg starts voor het klassement', had Hooijkaas gecheckt. 'Ik moet een paar keer voor hem eindigen. Normaal gesproken is hij sneller dus dat zal niet meevallen. Misschien had hij nog te weinig wegwedstrijden in de benen voor vandaag.'

Onder de 37
Marlies Jongerius was een hele nieuwe naam in het deelnemersveld van de vrouwen in de regionale wedstrijdserie. Ze trok direct ten aanval en hield Vanessa Hartman en Agnes Schipper riant achter zich. De Wateringse werd de eerste vrouw die de Loop naar de Pomp binnen de 37 minuten liep. 36.50 was maar veertien tellen langzamer dan haar snelste 10 kilometer ooit.

'Een goede tijd', zo knikte ze tevreden. 'Ik loop normaal gesproken in de omgeving van Leiden en Westland. Dit is wel 70 kilometer rijden voor me. Maar het is een gezellige loop en goed georganiseerd. Ik kom hier zeker een keer terug.'

Vanessa Hartman werd tweede voor Agnes Schipper en verdedigde daarmee haar goede uitgangspositie in het totaalklassement van het Grote Rivieren Loopcircuit.

Ruim 500 deelnemers
Ruim vijfhonderd lopers deden mee aan de Loop naar de Pomp 2016. De winnaars per categorie van de Loop naar de Pomp 2016 waren Lars Gerritsen (Msen), Omar Bekkali (M35), Egbert Hooijkaas (M45), Jaap Stijlaart (M55), Wouter de Bruin (M recreanten), Marlies Jongerius (Vsen), Agnes Schipper (V35), Sanne van Oorschot (V45), Omar Bekkali (4 km), Arianne Duel (4 km), Femke van der Waal (meisjes 2008), Dennis Boer (jongens 2008), Marten Stuij (jongens 2005-2007), Lieke van der Hoef (meisjes 2005-2007) Bertjan Trappenburg (jongens 2003-2004) en Fenna Hoegee (meisjes 2003-2004).

Er zijn nog twee wedstrijden te gaan in het Grote Rivieren Loopcircuit: de Wim Hol Memorial op 8 oktober en de Typhoon-loop op 12 november.

Alle uitslagen en klassementen zijn te vinden op: www.avtyphoon.nl/loopcircuit

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Klaroen per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier