• Margré van Wijngaarden.
• Margré van Wijngaarden. Foto: Aangeleverd

Geen vermeende belangenverstrengeling Margré van Wijngaarden van PAB: aangifte wegens smaad en laster tegen Stremler

Algemeen 433 keer gelezen

PAPENDRECHT • In de zaak van de vermeende belangenverstrengeling is raadslid Margré van Wijngaarden van het PAB op alle punten in het gelijk gesteld. Zo blijkt uit het oordeel van het CAOP (Centrum Arbeidsverhoudingen Overheids Personeel).

Dit betekent dat zij zonder bezwaar de woordvoering heeft kunnen doen als raadslid rond het bestemmingsplan van de Van Wijngaardenlocatie. Zoals zij dat ook altijd al bij dergelijke projecten in de afgelopen jaren namens het PAB heeft gedaan.

Mr. Hans Groot, Senior adviseur en Project manager Steunpunt Integriteitonderzoek Politieke Ambtsdragers, ziet dan ook geen reden voor het opstarten van een nader integriteitsonderzoek en constateert onder andere dat Margré persoonlijk geen enkel belang heeft bij het genomen besluit. Een besluit dat destijds overigens met 19 stemmen voor en 2 tegen is aangenomen.

Mr. Hans Groot voegt daar nog aan toe: “Misschien is het zinvol om de raadsleden op te roepen om in de toekomst ook de burgemeester op voorhand te informeren over dit soort dilemma’s en verdenkingen, het protocol voor meldingen te hanteren en voorts niet lichtvaardig de vertrouwelijkheid van een melding te doorbreken.”

Dat laatste is volgens fractievoorzitter Martin Verweij niet gedaan door voormalig partijgenoot André Stremler. “Door zijn handelswijze - achter de rug van mevrouw Van Wijngaarden om en vlak voor de verkiezingen - is doelbewust geprobeerd het PAB en vooral Margré van Wijngaarden te beschadigen. Dit kan dan ook niet zonder gevolgen blijven. Er zal in ieder geval aangifte worden gedaan wegens smaad en laster.”

De aangifte wegens smaad en laster betekent overigens niet dat er een rechtszaak volgt. Die beoordeling wordt gedaan door de Officier van Justitie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden