• Pieter Paans als burgemeester van Krimpenerwaard.
• Pieter Paans als burgemeester van Krimpenerwaard. Foto: schermafbeelding

Pieter Paans stapt op als burgemeester van Krimpenerwaard

Algemeen 651 keer gelezen

KRIMPENERWAARD/PAPENDRECHT • Burgemeester Pieter Paans van Krimpenerwaard legt per direct zijn ambt neer. Aanleiding is een voorval dat “is ervaren als grensoverschrijdend”. Dat laat Paans maandagmiddag weten in een persverklaring.

“Mijn bestuursstijl van grote toegankelijkheid en nabijheid, met alle goede intenties van dien, heeft onlangs geleid tot een intern voorval dat maakt dat ik de benodigde distantie, die wordt gevraagd van een burgemeester, onvoldoende heb gewaarborgd. Dit is ervaren als grensoverschrijdend en dat betreur ik zeer”, aldus Paans.

Paans ziet hierdoor geen andere mogelijkheid dan de gemeente te verlaten als burgemeester, geeft hij aan in de verklaring. Hij heeft de commissaris van de Koning en de gemeenteraad van Krimpenerwaard op de hoogte gebracht van zijn vertrek.

Paans was nog maar kort burgemeester van Krimpenerwaard. Hij trad aan in januari. Daarvoor was de CDA’er wethouder, eerst in Cromstrijen en daarna in Papendrecht.

“Ik heb in de korte tijd dat ik burgemeester mocht zijn van Krimpenerwaard, kennis mogen maken met heel veel inwoners en bedrijven die op een mooie manier samen leven en werken. Ik dank de gemeente en de inwoners voor het warme welkom dat ik in de afgelopen periode heb mogen ervaren en ga mijzelf in de komende periode beraden op mijn toekomst.”

Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland, spreekt van een ‘pijnlijke zaak’. “Ik ken Pieter Paans als een integer man. Ik heb begrip voor de afweging die hij heeft gemaakt en respecteer zijn besluit. Ik zal op korte termijn een waarnemend burgemeester aanstellen.”

Jan Verburg, plaatsvervangend voorzitter van de raad, dankt Paans voor de inzet en het werk dat hij heeft verricht. “Wij richten ons op het doen wat het beste is voor de Krimpenerwaard.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden