Afbeelding
Foto: 123rf.com

Definitief geen reclamemast langs de N3 bij Papendrecht; nu onderzoek naar A15

Algemeen 194 keer gelezen

PAPENDRECHT • Er komt definitief geen reclamemast langs de N3 bij Papendrecht. Dat heeft wethouder Arno Janssen donderdagavond 27 januari bekend gemaakt.

“De regels voor reclamemasten zijn veranderd”, meldde wethouder Janssen op vragen van de fractie van GroenLinks. “De minimale afstand tot bebouwing is verhoogd naar 18 meter en daarom is een reclamemast niet mogelijk daar.”

Nu de N3 uit beeld is, kijkt de gemeente Papendrecht verder naar alternatieve locaties langs de A15. Want de inkomsten uit zo’n mast zijn hard nodig en helpen de gemeente om de begroting rond te krijgen. Het gaat namelijk om zo’n 20.000 tot 45.000 euro op jaarbasis.

De fractie van GroenLinks volgt de mogelijke realisatie van reclamemasten nauwlettend. Vorig jaar kreeg de partij het voor elkaar om de bouw van de reclamemast bij het Oostpolderpark langs de N3 uit te stellen, omdat er eerst meer onderzoek gedaan moest worden naar de gevolgen voor de natuur en het welzijn van omwonenden.

Onnatuurlijke verlichting aan de rand van het park zou het natuurlijke gedrag van vogels en met name vleermuizen verstoren. Een ander bezwaar is dat de mast dicht bij bebouwing zou komen te staan en bewoners van de huizen lichthinder zouden ervaren van de reclamemast.

De gemeente Papendrecht heeft nog geen definitieve locaties voor een reclamemast langs de A15. Eerst wordt er gekeken naar de technische haalbaarheid van mogelijke locaties en daarna gaat er gesproken worden met omwonenden en bedrijven, vertelde wethouder Janssen donderdag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden