• Drie PvdA-leden die op de kieslijst staan, met links Derya Karso.
• Drie PvdA-leden die op de kieslijst staan, met links Derya Karso. Foto: Aangeleverd

Verkiezingsprogramma PvdA Papendrecht: ‘eerst de mens, dan de regels’

Algemeen 164 keer gelezen

PAPENDRECHT • PvdA Papendrecht wil dat de belangen van de inwoners weer voorop staan. Het verkiezingsprogramma ‘eerst de mens, dan de regels’ pleit voor verandering. Lijsttrekker Derya Karso: “Een goed leven voor álle Papendrechters. Dat is wat wij willen.”

De PvdA Papendrecht voerde afgelopen jaren oppositie voor een meer sociale politiek. “We hebben gestreden voor betaalbare huizen voor starters, alleenstaanden, jonge gezinnen en ouderen, regelingen voor kinderen in armoede, jongerenparticipatie, mooi groen in alle wijken, meer sport voor een gezonde leefstijl en gelijke kansen voor iedereen. De inzet smaakt naar meer en het werk is nog niet af.”

Door een onzeker inkomen, snel stijgende huur, duurdere boodschappen en andere vaste lasten kent 1 op de 5 gezinnen financiële problemen. 1 op de 9 kinderen groeit op in stille armoede. Voor 1000 kinderen in Papendrecht geen verjaardagsfeestje, geen zwemles, geen fiets. Wie achterblijft heeft nu én later minder kansen. Dat is voor niemand goed, vindt de PvdA. “We willen het taboe rondom armoede doorbreken, werk dat loont, ruime kindregelingen en snelle mensvriendelijke schuldhulpverlening.”

De PvdA Papendrecht wil investeren in werk, gelijke kansen, betaalbare zorg, betaalbare woningen, het verenigingsleven, openbaar vervoer in de wijk en een groene en gezonde gemeente.

Meer informatie is te vinden op de website: www.papendrecht.pvda.nl en op Instagram.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden